21:05 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Hillary Clinton

  Politicianul care investiga cazul emailurilor lui Clinton s-a sinucis

  © AP Photo / Charlie Neibergall
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22811

  Republicanul care a investigat cazul emailurilor lui Hillary Clinton și-ar fi pus capăt zilelor

  BUCUREȘTI, 14 iul — Sputnik. Republicanul Peter W. Smith, care a demarat o investigație independentă în legătură cu cele 33 mii de scrisori eliminate de Hillary Clinton din propriul email, s-a sinucis în camera unui hotel din statul Minnesota, scrie Chicago Tribune.

  Potrivit publicației, care face referință la certificatul de deces, Smith, în vârsta de 81 de ani, a fost găsit mort în hotelul Rochester, unde a fost găsit și un pachet de documente și o scrisoare. În scrisoarea lăsată, Smith anunță despre înrăutățirea stării sănătății și expirarea poliței asigurării de viață de 5 milioane dolari. Moartea acestuia a survenit peste 10 zilei după ce Smith a oferit un interviu ziarului Wall Street Journal.

  Potrivit publicației, Smith locuia la hotelul în care se cazează clienții clinicii Mayo. În opinia unuia din subalternii lui Smith, acesta urma un tratament legat de o maladie cardiovasculară. Reprezentantul instituției medicale nu a confirmat că Peter W. Smith era pacientul lor, făcând referire la secretul medical.

  Potrivit Chicago Tribune, cu o zi înainte de moarte Smith a publicat pe blogul său două articole. În unul din acestea el contesta concluziile serviciilor secrete despre așa-numita imixtiune a Rusiei în alegerile din SUA în anul 2016. În cel de-al doilea articol Smith a scris că atenția asupra subiectului „imixtiunii rusești" va fi redus la zero când atenția va fi direcționată asupra problemelor de politica externă. În opinia lui, acest lucru se va întâmpla în curând.

  La începutul lunii mai, Smith declara într-un interviu Wall Street Journal că hackerii i-au expediat conversația care ar aparține lui Clinton, însă acesta nu era convins de autenticitatea lor, sfătuind ca acestea să fie expediate la WikiLeaks. În total, potrivit lui, acesta a descoperit cinci grupuri de hackeri care au declarat că dețin conversațiile electronice ale lui Clinton, două dintre care ar fi rusești, chiar dacă nu există dovezi cu privire la legăturile cu Rusia. Publicația anunța și moartea lui Smith pe 14 mai, fără a preciza cauzele morții.

  Ulterior, Wall Street Journal a scris, cu referință la propriile surse, că hackerii care au pus mâna pe conversațiile Hillary Clinton, ar fi căutat intermediari pentru a transmite fișierele lui Michael Flynn, fostul consilier al președintelui Donald Trump. În opinia publicației, acest intermediar ar fi fost Peter Smith. Ziarul a mai scris că Flynn ar fi implicat în căutările scrisorilor eliminate de Hillary Clinton, chiar dacă nu există nici un fel de dovezi care ar demonstra acest lucru, în afară de unele aluzii în scrisorile și declarațiile lui Smith. Flynn și Casa Albă au refuzat să comenteze materialul publicației.

  Tagurile:
  Emailuri, Scandal, suicid, Alegerile prezidențiale din SUA, Investigații, Peter W. Smith, Hillary Clinton, Minnesota, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei