11:17 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement at Downing street in London, Britain, March 22, 2017 following the attack in Westminster.

  (VIDEO) Românii vor fi deportați din UK? Răspunsul Theresei May pentru un român

  © REUTERS / Richard Pohle
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
  862822

  Un jurnalist român s-a confruntat cu premierul britanic Theresa May la o petrecere de vară, joi seară, în privința planurilor pentru cetățenii UE din Marea Britanie.

  BUCUREȘTI, 14 iul — Sputnik. Nimrod Kamer, analist de artă al revistei GQ, a cerut premierului Theresa May o "poză rapidă" înainte de a se filma, criticând-o pentru faptul că deținătorii de pașapoarte din UE se tem de viitorul lor în Marea Britanie, scrie RT.

  "Sunt titular de pașaport român, sunt pe cale de a fi deportat", a spus el.

  May, care a stabilit luna trecută planurile de a proteja drepturile resortisanților UE care trăiesc în Marea Britanie după Brexit, a zâmbit stânjenitor și a spus că nu va fi deportat.

  "Nu ești, ai drepturile cetățenilor. Avem hârtie pentru cetățeni", a insistat May.

  Când Kamer a spus că oferta nu este la fel de bună ca normele actuale ale UE, May a continuat: "Este foarte asemănător, foarte asemănător. Diferența esențială este Curtea Europeană de Justiție".

  "Sunt încă îngrijorat", a adăugat Kamer.

  May a fost salvată în cele din urmă de întâlnire când editorul Spectator, Fraser Nelson, îi spune lui Kamer că "totul va fi bine". Apoi jurnalistul român l-a pus la colț pe ministrul Brexit, David Davis, întrebând câte miliarde de lire sterline va plăti Londra Bruxelles-ului.

  "Aștept cifra finală — 60 de miliarde de lire?", întreabă Kamer. "40 de miliarde de lire."

  Davis răspunde: "40 de miliarde de lire sterline? Sunt mulți bani".

  ​Incidentul a avut loc la petrecerea anuală a revistei Spectator, în care deputații conservatori discută cu jurnaliștii de la Londra.

   

   

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)


  Știrile Zilei