19:46 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  350 0 0

  Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, folosește o servieta echipată cu o carcasă Faraday pentru a preveni ca spionii străini să nu „fure secretele Brexit“.

  BUCUREȘTI, 15 iul — Sputnik. David Davis își poartă documentele despre Brexit și dispozitivul său electronic într-o servietă echipată cu carcasă Faraday, utilizată pentru a proteja interferențele electrice și alternativele electromagnetice exterioare, pentru a preveni ca spioni străini să profite secretul Brexit, relatează Sputnik France, cu referire la Telegraph.

  Ministrul britanic pentru Brexit, de asemenea, și-a schimbat ceasul său Apple cu unul Garmin de teama ca spionii străini să nu activeze un microfon în interiorul gadget-ului pentru a asculta în timpul întâlnirilor de rutină.

  Pentru a recapitula, guvernul britanic a publicat joia trecută proiectul său de lege menit să pună capăt supremației dreptului european, dar textul, care trebuie să fie votat în toamnă, nu ar trebui să fie votat în țară de către opoziția muncii. Șefii guvernelor din Scoția și Țara Galilor au amenințat, de asemenea, să-l blocheze.

  Numit „Proiectul de lege cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană”, acest text de mai bine de 60 de pagini vizează abrogarea, în „ziua ieșirii” din UE, Actul Comunităților Europene din 1972 care încorporează tratatul comunitar în dreptul național britanic.

  Aceasta trebui, de asemenea, să permită transpunerea sau amendarea unei mari părți a legilor europene în dreptul britanic, o sarcină descurajatoare, având în vedere miile de diferite dispoziții existente.

  Concret, el este destinat de a permite Regatului Unit să continue de a funcționa normal în timp ce îi va fi tăiat, efectiv, cordonul de la UE, în urma negocierilor cu Bruxellesul.

  Britanicii au votat în majoritate pentru ieșirea din UE la referendumul din 23 iunie 2016. Prim-ministrul britanic Theresa May a notificat în mod oficial Uniunea Europeană în luna martie privind intenția țării sale de a părăsi Uniunea, deschizând astfel o perioadă de negocieri de doi ani înainte de concretizarea Brexit.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Discuții BREXIT: Statutul copiilor minori ai cetățenilor UE din Marea Britanie
  A fost publicat proiectul de lege care decide soarta Brexit-ului
  Brexit: Australia dejoacă planurile Marii Britanii
  „Brexit probabil că nu se va întâmpla niciodată"
  Brexit: „Comerţul liber nu va mai exista". UK amenință cu părăsirea negocierilor
  Tagurile:
  secrete, brexit, UE, UK, Marea Britanie

  Știrile Zilei