16:52 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Tir d'un missile balistique Hwasong-14

  „SUA și-au săpat groapa“: Phenianul a promis că va riposta la sancțiuni

  © REUTERS / KCNA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  66151

  Coreea de Nord este pe deplin determinată să riposteze în eventualitatea adoptării de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluții împotriva ei în urma testului recent al rachetei balistice Hwasong-14.

  BUCUREȘTI, 15 iul — Sputnik. Agenția oficială nord-coreeană KCNA a difuzat vineri o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe promițând represalii în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU va adopta o rezoluție împotriva Phenianului, scrie Sputnik France.

  „Dacă Consiliul de Securitate al ONU va publica o nouă rezoluție ce va viza sancțiuni, vom lua propriile măsuri și vom răspunde într-o manieră adecvată”, a spus diplomatul anonim, citat de agenție.

  Agenția sud-coreeană Yonhap a semnalat că Coreea de Nord nu a precizat despre ce măsuri este vorba.

  „În loc să constate statutul nostru strategic și să chibzuiască bine, Statele Unite ale Americii recurg la politica de presiuni și sancțiuni împotriva Republicii [Populare Democratice Coreea] și astfel săpându-și groapa cu propriile mâini”, stipulează declarația Phenianului.

  Coreea de Nord a anunțat pe 4 iulie despre lansarea cu succes a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) Hwasong-14, afirmând că de-acum încolo are capacitatea de a lovi un obiectiv în orice parte a lumii. Testul a fost supravegheat de liderul nord-coreean, Kim Jong-un, potrivit Televiziunii Centrale Coreene. Coreea de Nord a mai afirmat că racheta a atins altitudinea de 2.802 km și a zburat la o distanță de 933 km.

  Însă, potrivit datelor Ministerului rus al Apărării, racheta nord-coreeană a atins altitudinea de doar 533 km și a parcurs o distanță de aproximativ 510 km înainte de a cădea în partea centrală a Mării Japoniei. Rusia a reușit să stabilească că era vorba de una din gama medie.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
  Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate
  Coreea de Nord a făcut marele anunț - salt către război, chiar de ziua SUA!
  Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
  Tagurile:
  Rezoluție, Amenințare, Rachetă balistică intercontinentală, Test, ONU, SUA, Coreea de Nord


  Știrile Zilei