07:51 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Avion al companiei EasyJet

  Ce fac companiile aeriane low-cost după BREXIT - prima EasyJet. Urmează RyanAir?

  © REUTERS / Regis Duvignau
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  332 0 0

  Austria este mulțumită de decizia companiei britanice low-cost EasyJet de a alege Viena ca locație a sediului companiei după Brexit, aceasta fiind singura soluție de continuare a zborurilor în Uniunea Europeană.

  BUCUREȘTI, 15 iul — Sputnik. Vineri, EasyJet a anunțat că a solicitat autorităților austriece să obțină o licență de operator aerian și să înființeze o nouă companie aeriană, scrie Sputnik International

  Compania, numită EasyJet Europe, va avea sediul în Austria. EasyJet a angajat deja personal și a pregătit aeronave pentru a continua zborurile din și în interiorul țărilor europene după Brexit.

  "Este o veste bună pentru Austria ca locație [pentru sediul easyJet]! Sunt foarte mulțumit de faptul că EasyJet a luat o decizie în favoarea țării noastre", a scris Christian Kern pe pagina de Facebook.

  Înființarea unei noi companii aeriene înseamnă că EasyJet va deveni o companie europeană cu trei companii aeriene, cu sediul în Austria, Elveția și Regatul Unit.

  În martie, UE a avertizat directorii executivi ai companiilor britanice British Airways, EasyJet și Ryanair că normele stricte ale UE, în urma Brexitului, nu le-ar permite să efectueze în mod liber zboruri între destinațiile UE. Astfel, companiile ar trebui să își mute sediile centrale în Uniune și să vândă majoritatea acțiunilor acționarilor din UE pentru a rămâne pe piață.

  Tagurile:
  Low-cost, EasyJet, zboruri, Brexit, bilete, UK, Austria


  Știrile Zilei