15:26 19 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.83
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.64
  Artificial intelligence

  "Risc fundamental pentru civilizație". Temerile lui Elon Musk privind umanitatea

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29211

  Fondatorul Tesla, Elon Musk, crede că Inteligența Artificială (IA) se poate dovedi a fi una dintre cele mai distructive inovații tehnologice pentru rasa umană dacă guvernele nu sunt "proactive" în reglementare.

  BUCUREȘTI, 16 iul — Sputnik. Elon Musk a vorbit la Asociația Națională a Guvernatorilor din Rhode Island, unde a precizat că ne putem confrunta cu un viitor în care mașinile inteligente distrug efectiv omenirea, relatează RT

  "Inteligența Artificială este un risc fundamental pentru existența civilizației umane într-un mod în care accidentele auto, accidentele cu avionul, medicamentele dăunătoare sau alimentele proaste nu au fost. Erau dăunătoare pentru un grup de indivizi în societate, desigur, dar nu erau dăunătoare pentru societate în ansamblu", i-a spus Musk guvernatorului de Nevada, Brian Sandoval.

  După ce i-a sfătuit pe politicieni că legile învechite trebuie să fie relaxate pentru a facilita inovația, Musk a recunoscut că este de acord cu reglementarea guvernamentală atunci când vine vorba de tehnologia roboților.

  "Cred că ar trebui să fim foarte preocupați de IA. IA este [cazul] rar în care trebuie să fim proactivi în reglementare, în loc de reactivi", a spus Musk.

  Întrebat dacă roboții ar putea înlocui în viitor o mare parte a forței de muncă, Musk a adăugat că cursa pentru dezvoltarea noilor tehnologii nu este lipsită de pericole.

  "Sigur că va fi o perturbare a locurilor de muncă pentru că ceea ce se va întâmpla este că roboții vor putea face totul mai bine decât noi. Aceasta este cu adevărat cea mai înspăimântătoare problemă pentru mine. Chiar cred că avem nevoie de reglementări guvernamentale", a spus fondatorul Tesla.

  Potrivit acestuia, Inteligența Artificială (IA) este una dintre cele mai distructive inovații tehnologice pentru rasa umană.

  Tematic

  Elon Musk: este nevoie de o "revoltă populară" împotriva combustibililor fosili
  Tagurile:
  inteligența artificială, Elon Musk
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei