01:31 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Centrul de afaceri din Londra

  Brexit, oficial: se pregătește o lovitură teribilă, poate sărăci Marea Britanie

  © Flickr / Mariano Mantel
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)
  558211

  Franța vrea să distrugă una dintre principalele surse de venit ale Londrei - ar fi a doua mare lovitură după cea dată de Soros în anii 90 - se așteaptă replica Parisului

  BUCUREȘTI, 17 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. O declarație fulminantă face ocolul lumii — fostul ministru al Foreign Office al Marii Britanii și actual reprezntant special pentru City-ul londonez la UE, Jeremy Browne a anunațat că Franța vrea să slăbească principalul centru financiar britanic, a-l "perturba și distruge".

  Afirmația apare într-un document care a intrat în posesia publicației britanice "The Mail On Sunday".

  Franța urmărește un "Brexit dur" scrie Browne în documentul care fusese destinat Ministerului Economiei, iar Parisul dorește să profite, printr-un program "activ", de Brexit pentru a încheia rolul City-ului de centru al finanțelor europene, consemnează "The Independent".

  În aceste sens, Browne este în acord cu analiști financiari care au anunțat că mai multe bănci europene, dar și aparținând unor țări ca Germania și Franța își vor muta centrele din City-ul londonez pe continent, favorizate pentru aceste operațiuni fiind Germania și Franța.

  Browne afirmă că atât miniștri francezi, cât și reprezentanții Băncii Naționale a Franței cu care a vut întâlniri s-au manifesta clar împotriva mențiinerii actualelor atribuții ale City-ului, ceea ce în conduce pe britanic la concluzia că există un plan al Franței în aceste sens — pe care demnitarii francezi nici nu îl mai ascund.

  "Sunt clari și fără echivoc cu privire la obiectivul lor — să slăbească Marea Britanie și City-ul londonez, spune Browne, care insistă pe faptul că Franța, în ansamblul său, este purtătoarea acestor intenții. "(Demnitarii francezi) văd în Marea Britanie și în City niște adversari, nu niște parteneri".

  Trecând peste aprecierile poate exgerate ale fostului șef al Foreign Office, ministerul care ca rol apărarea intereselor britanice în întraga lume, Londra are dreptate să se teamă; așa cum spuneam, semnalele venite de la băncile europene sunt clare și firești, dar și marii jucători pe bursă ar putea profita de situațiile care se vor ivi. City-ul londonez a mai fost victima uneui mare jucător care a profitat de o conjunctură creată și a câștigat o averea uriașă, provocând Bursei londoneze o pierdere pe măsură. Se numește George Soros și se află în directă conexiune cu cei care l-au susținut pe șeful actual a Franței, Emmanuel Macron — familia Rothschild.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)

  Tematic

  „Secretele Brexit-ului” sunt protejate de un kit antispyware de neoprit
  Ce fac companiile aeriane low-cost după BREXIT - prima EasyJet. Urmează RyanAir?
  Brexit: Guvernul englez anunță pentru septembrie marea încercare
  Discuții BREXIT: Statutul copiilor minori ai cetățenilor UE din Marea Britanie
  A fost publicat proiectul de lege care decide soarta Brexit-ului
  Tagurile:
  lovitură, sărăcie, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei