15:20 19 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.83
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.64
  Остров Птиц (Bird Island)

  O reptilă uriașă a fost descoperită pe țărmul Oceanului Atlantic

  © Sputnik / Александр Ковалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  90 0 0

  Autoritățile unei comune din Franța au descoperit o reptilă neobișnuită pe țărmul Oceanului Atlantic

  BUCUREȘTI, 18 iul — Sputnik. Autoritățile franceze din comuna Lège-Cap-Ferret (Departamentul Gironda) au descoperit o broască țestoasă uriașă moartă pe litoralul Oceanului Atlantic, scrie RIA Novosti.

  Primarul comunei, Michel Sammarcelli, a declarat, pentru AFP că este vorba despre un exemplar din familia broaștelor țestoase fără carapace. Acesta are peste doi metri lungime și la o greutatea de aproximativ 350 kilograme.

  Subdiviziunile subordonate primăriei din localitate au avut nevoie de un excavator pentru a evacua de pe plajă cadavrul animalului maritim. Țestoasa a fost dusă într-un loc special, unde va fi examinată de către oamenii de știință de la Observatoriul maritim Aquarium de La Rochelle.

  Șeful Centrului pentru studiul broaștelor țestoase din cadrul observatorului a anunțat că dspre cauzele care au condus la moartea acestui animal se vor face anunțuri mați, după ce se va efectua autopsia. Se presupune că animalul ar fi murit din cauza faptului în stomacul acestuia au ajuns obiecte din plastic.

  Broasca țestoasă fără carapace este considerată cea mai mare din această clasă: se știe că lungimea unui asemenea animal poate atinge lungimea de 2,5 metri, iar greutatea — până la 900 de kilograme.

  Tematic

  O broască țestoasă a întrecut un iepure într-o cursă transmisă pe Facebook
  Tagurile:
  reptilă, Oceanul Atlantic
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei