19:35 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Migranți

  "Totul se va prăbuși": autoritățile germane sunt depășite de situație

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  155440

  Numărul cazurilor depuse de solicitanții de azil care contestă deciziile autorităților de imigrare în instanțele germane a adus sistemul juridic la un pas de colaps, a avertizat un judecător german.

  BUCUREȘTI, 21 iul — Sputnik. Numărul mare de cazuri depuse a copleșit instanțele civile din Germania, a declarat Robert Seegmuller, președintele Asociației Judecătorilor de Drept Administrativ din Germania, în timp ce vorbea la editura Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), relatează RT.

  "Situația este dramatică pentru instanțele administrative", a declarat Seegmuller pentru RND.

  Seegmuller se plânge de numărul de procese depuse împotriva Biroului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF). Mii de solicitanți au contestat decizii pronunțate în cauzele lor de BAMF, inclusiv ordine de deportare înapoi în țări potențial nesigure, cum ar fi Afganistan.

  Pe baza estimărilor RND, există aproximativ 250.000 de cazuri de azil care așteaptă să fie aduse în fața instanțelor.

  "Sistemul administrativ al instanțelor nu poate suporta o astfel de cifră pe termen lung. La un moment dat, totul se va prăbuși. Lucrurile pot merge bine pentru o vreme, dar nu permanent", a avertizat Seegmüller.

  Cu un volum atât de vast de cazuri, sistemul juridic german se află lipsit de judecători și de alte capacități de personal, spațiu și IT, a adăugat el.

  "Sistemul de justiție este într-adevăr hotărât să se extindă, dar este din ce în ce mai dificil să găsească personal", a spus el.

  Seegmuller a afirmat că, în plus față de volumul de muncă, instanțele trebuie să se ocupe de procesul de luare a deciziilor de către autoritățile care se ocupă cu imigrarea.

  Situația a fost în continuare complicată de rapoarte explozive lansate la începutul acestui an, în care un grup de soldați germani cu afilieri de dreapta au complotat pentru asasinarea politicienilor de stânga cu intenția de a pune crimele pe seama migranților.

  Unul dintre suspecți a reușit să obțină o a doua identitate ca refugiat sirian, determinând o revizuire timpurie a până la 100.000 de decizii privind azilul, ceea ce a creat o întârziere și mai mare, potrivit Ministerului de Interne al Germaniei.

  Tematic

  Italia intră în conflict cu UE din cauza migranților. Ce vrea să facă Roma
  Arad: migranți depistați de polițiștii de frontieră
  Italia în colaps. Zeci de mii de migranți au invadat peninsula
  Președintele Republicii Moldova, despre revenirea acasă a muncitorilor migranți
  Londra recunoaște oficial: migranții sunt supracalificați și muncitori
  May: Migranții români ar putea intra liber în Marea Britanie până în anul ...
  ALERTĂ la frontieră: migranții forțează intrarea în România
  Ce se va întâmpla cu muncitorii migranți din Marea Britanie după Brexit
  Soarele Japoniei se ridică pentru migranți
  Tagurile:
  migranți
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei