15:52 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Les résultats du séisme en Turquie

  160 de replici ale seismului distrugător din sud-vestul Turciei, 450 de răniți

  © REUTERS / Yasar Anter/Dogan News Agency
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  64 0 0

  Oamenii de știință de la Universitatea Bosphore au înregistrat 160 de replici ale puternicului seism de 6,7 grade care a lovit Grecia și Turcia în noaptea de joi spre vineri, în urma căruia peste 450 de persoane au fost rănite.

  Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter s-a produs vineri dimineața în marea Egee, între Grecia și Turcia. Din următoarea secundă după producerea acestuia, au urmat alte 160 de replici, cu magnitudinea până la 4,8 grade, înregistrate în sud-vestul Turciei, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Bosphore, citați de postul turcesc de televiziune NTV.

  În urma cutremurelor au fost rănite peste 350 de persoane în Turcia, a declarat ministrul turc al Sănătății, Ahmet Demircan.

  „358 de persoane au fost rănite în timpul seismului. Dintre aceștia, 272 au fost transportate la spital cu ambulanțele, iar celelalte au ajuns de sine stătător”, a afirmat ministrul. El a mai adăugat că 25 sunt spitalizate. „Unii dintre ei au fracturi”, dar niciunul nu este în stare gravă, a precizat el.

  Un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter a zguduit vineri stațiunile turistice din Marea Egee, situate între Turcia și Grecia, unde se odihnesc mii de turiști. Cutremurul a fost resimțit cel mai puternic în Grecia, și anume pe insula Kos. În total, peste o sută de persoane au fost rănite în Grecia, iar 2 persoane au murit din cauza seismului.

  Tematic

  (VIDEO) Imagini care trezesc fiori, surprinse la cutremurul din Grecia şi Turcia
  Cutremur și tsunami distrugător în stațiunile de odihnă turcești și grecești
  Tagurile:
  Replici, Seism, Cutremur, Grecia, Turcia


  Știrile Zilei