05:13 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Marine Le Pen

  Frontul Național din Franța și-ar putea schimba denumirea

  © Photo: Rex Features
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3610

  Frontul Național al Marine Le Pen ar putea să-și schimbe denumirea și programul

  BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Pe 21-22 iulie, la sediul Frontului Național are loc ședința conducerii de vârf a partidului, în cadrul căreia se discută despre strategia politică de viitor, urmând să fie identificate punctele slabe ale programului politic, care au determinat un scor mic în alegerile parlamentare.

  După alegerile parlamentare din acest an, unii membrii ai partidului au declarat că formațiunea are nevoie de un rebranding și o revizuire a programului politic. Jumătate din membrii partidului, în frunte cu  Nicolas Bay și Gilbert Collard s-au pronunțat pentru renunțarea la pozițiile radicale eurosceptice, în timp ce a doua jumătate a partidului, în frunte cu Florian Philippot, consilierul lui Marine Le Pen, se pronunță pentru păstrarea actuala redacție a programului.

  După anunțarea rezultatelor celui de-al doilea tur, Marine Le Pen a declarat că după victoria lui Macron, Frontul Național devine singura forță de opoziție, o alternativă mișcării globaliste hegemonice a lui Macron.

  În afară de aceasta, în presa franceză se afirmă că ar putea avea loc o schimbare a denumirii formațiunii: "Uniunea Patriotică și Republicană", „Patrioții" (la propunerea lui Philippot) sau „Uniunea lui Marine".

  Tagurile:
  Euroscepticism, Naționalism, Frontul Național, Marine Le Pen, Franța


  Știrile Zilei