23:59 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Capitoliu

  Congresul SUA a făcut public proiectul cu privire la sancțiunile antirusești

  © Sputnik / Екатерина Чеснокова
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  76 0 0

  Congresul SUA a publicat proiectul de lege care presupune înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei

  BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Congresul SUA a dat publicității proiectul cu privire la sancțiunile împotriva Iranului și Rusiei, care ar urma să fie supus votului în camera reprezentanților pe 25 iulie.

  Potrivit site-ului Congresului SUA, documentul a ajuns în camera inferioară pe 12 iulie, exact peste o lună după înaintarea lui în camera superioară a legislativului.

  Senatul congresului SUA a adoptat pe 15 iulie proiectul de lege care prevede noi sancțiuni împotriva Rusiei și Iranului. În special, proiectul presupune reducerea termenului maxim de finanțare a băncilor rusești aflate în lista neagră până la 14 zile, companiile din sectorul petrolului și gazelor — până la 30 de zile. Documentul presupune că președintele SUA va putea să aplice sancțiuni față de persoanele care intenționează să investeasă în conductele de gaz mai mult 1 milion dolari, 5 milioane de dolari în decursul unui an, servicii, tehnologii sau susținere informațională. În acelaș timp, SUA va continua să pună piedici construcției conductei North Stream — 2.

  Tagurile:
  Congres, proiect, sancțiuni, Iran, SUA, Rusia


  Știrile Zilei