14:17 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14910

  Rusia va deveni unul din principalii parteneri ai Qatarului în condițiile blocadei economice din partea statelor arabe

  BUCUREȘTI, 23 iul — Sputnik. Criza din Golful Persic va influența cooperarea Qatarului cu Rusia: Moscova va deveni unul din principalii partenerii ai Doha, care în condițiile unei blocade economice va prefera o economie mult mai flexibilă și diversificată, a declarat Fahad bin Mohammed Al-Attiyah, ambasadorul Qatarului din Rusia, potrivit RIA Novosti.

  Diplomatul a atras atenția la declarațiile făcute vineri de către emirul Qatarului, care a explicat că în condițiile unei blocade economice, țara obține noi oportunități economice.

  "Consolidăm relațiile economice cu Rusia și alte state, construind o economice durabilă și flexibilă, care, pe de-o parte, va miza pe propriile resurse, iar pe de altă parte, va fi și una mai diversificată decât era în trecutul, când depindeam de alte state. Rusia va fi unul din principalii parteneri în acest nou plan al dezvoltării economice", a spus ambasadorul.

  Reamintim că în iunie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Egipt au întrerupt relațiile diplomatice și comunicațiile aeriene cu Qatar, pe care îl învinuiesc de susținerea terorismului și imixtiuni în politica internă a altor state.

  Tagurile:
  Qatar, Rusia

  Știrile Zilei