02:57 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  David Davis, ministru pentru Brexit

  Conservatorii britanici au recunoscut pe cine l-ar dori în fruntea partidului

  © Sputnik / Алекс Макнотон
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27 0 0

  Potrivit unui sondaj efectuat în rândurile Partidului Conservator, pretendentul cu cele mai mari șanse pentru funcția de lider al formațiunii și șef al guvernului britanic ar putea fi David Davis

  BUCUREȘTI, 23 iul — Sputnik. Majoritatea membrilor Partidului Conservator din Marea Britanie consideră că actualul ministrul pentru Brexit, David Davis, este cel mai bun candidat pentru funcția de lider al partidului, post care este ocupat în prezent de premierul britanic Theresa May, arată datele unui sondaj publicat în The Guardian.

  De regulă, liderului partidului de guvernare din Marea Britanie îi revine și postul de prim-ministru.

  Potrivit studiului efectuat printre membrii Partidului Conservator, favoritul la funcția de președinte al partidului este Davis (21 la sută) și ministrul Afacerilor Externe, Boris Johson (17 la sută). În același timp, 26 la sută din respondenți nu au știut să răspundă.

  În același timp, 71 la sută din conservatori nu agrează idea plecării premierului May, însă 22 la sută consideră că aceasta trebuie să-și prezinte demisia din funcția de prim-ministru și lider al partidului.

  Sondajul mai arată că 80 la sută din simpatizanții lui Davis și Johnson au votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE în cadrul referendumului. Aproximativ 50 la sută din conservatoru consideră că Marea Britanie trebuie să părăsească piața comună europeană, în timp ce 28 la sută din respondenți consideră că țara trebuie să rămână în spațiul economic european

  Studiul a fost efectuat între 21 iunie și 11 iulie, cu implicarea a 1002 membri ai Partidului Conservator.

  Tagurile:
  prim-ministru, Președinte, Sondaj, Partidul Conservator, David Davis, Marea Britanie


  Știrile Zilei