00:06 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6401

  Reporterul redacției arabe a agenției Sputnik, Sarah Nureddin a fost atacată în Vestul orașului Mosul. În rezultatul focurilor de armă a fost rănit un militar irakian, care o însoțea.

  BUCUREȘTI, 23 iul — Sputnik. Atacatorul era înarmat cu o pușcă M16 și se afla într-o odaie mica cu o gaură în acoperiș, în clădirea unei școli primare din At-Tahir, o zonă veche a Mosulului, a povestit Nureddin. Potrivit ei, atacatorul se afla la o distanță de un metru de ea și soldatul irakian, încât a reușit să vadă foarte clar arma.

  Reporterul a fost atacat în timp ce filma procesul de dezamorsare a minelor în cartierul Al-Maidan, în apropierea moscheii An-Nuri.

  "Soldatul a primit cinci gloanțe în picior, spate și a pierdut un deget. Am primit doar răni ușoare în timp ce am fugit într-un loc sigur", a menționat Nureddin.

  Ea a mai povestit că atacatorul a continuat să tragă, în timp ce oamenii s-au ascuns în spatele mașinilor arse din spatele școlii. Luând în considerație locația aleasă, atacatorul ar putea fi un lunetist, consideră Nureddin.

  Jurnalista a reușit să ia legătura cu luptătorii unităților antiteroriste irakiene, care i-au evacuat din locul incidentului.

  Tagurile:
  Reporter, Sputnik, Jurnalist, Lunetist, Atac, Sarah Nureddin, Irak, Mosul

  Știrile Zilei