11:24 20 Ianuarie 2018
În direct
  Coreea de Nord

  Phenianul amenință să șteargă SUA de pe hartă printr-un atac nuclear preventiv

  © Sputnik/ Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (157)
  148410

  Phenianul a făcut noi amenințări împotriva Statelor Unite, denunțând strategia primei lovituri nucleare. Potrivit ministrului nord-coreean al Apărării, Washingtonul trebuie să se aștepte la un atac nuclear surpriză.

  BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik. Coreea de Nord ar putea lansa un atac nuclear surpriză împotriva Statelor Unite, a declarat Ministrul Apărării Pak Yong-sik, citat de Agenția Centrală de Presă din Coreea de Nord (KCNA), informează Sputnik Franța.

  „În cazul în care adversarii noștri susțin teoria lor privind atactul nuclear preventiv, care prezintă un pericol pentru ei înșiși, în cazul în care subestimează poziția strategică a Coreei de Nord, armata revoluționară va surprinde imperiul american cu un atac nuclear", a declarat generalul Pak Yong-sik în timpul unei întâlniri solemne care a avut loc la Phenian pentru a marca 64 de ani de la sfârșitul războiului coreean.

  Ministrul a declarat că Statele Unite se tem de dezvoltarea armatei nord-coreene și se pregătesc pentru un bombardament nuclear împotriva Coreei de Nord.

  Coreea de Nord și Statele Unite sunt în război. Cele două țări nu au semnat un tratat de pace. În plus, Phenianul consideră că acordul de armistițiu semnat între Coreea de Nord și China, pe de o parte, și ONU pe 27 iulie 1953, pe de altă parte, a expirat din cauza pregătirilor militare din SUA și Coreea de Sud.

  Nord-coreenii se cred câștigători ai războiului din Coreea și sărbătoresc la data de 27 iulie Ziua Victoriei asupra Statelor Unite.

  În prezent, Phenianul testează arme nucleare și rachete balistice, în ciuda sancțiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. Coreea de Nord susține că rachetele balistice intercontinentale sunt capabile să lovească orice punct de pe glob.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (157)

  Tematic

  China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
  Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate
  Coreea de Nord a făcut marele anunț - salt către război, chiar de ziua SUA!
  Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
  Coreea de Nord amenință întreaga lume. Oriunde pot să cadă rachete
  Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York
  Ambasadorul R.P.D. Coreeană: ”Vom răspunde inclusiv nuclear”
  Tagurile:
  Hartă, atac nuclear, Statele Unite al Americii, Phenian
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei