13:50 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Rachetă balistică

  Iată cine va ataca China cu o bombă nucleară la ordinul lui Trump

  CC0 / National Museum of the U.S. Navy
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  44002

  Șeful Flotei SUA din Pacific a declarat că va respecta un ipotetic ordin de a lansa o rachetă nucleară împotriva Chinei dacă președintele Donald Trump ar alege această opțiune.

  BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik. Recentele evaluări ale CIA arată că Beijingul reprezintă o amenințare majoră pentru Statele Unite, pe termen lung, relatează RT.

  Comandantul american al Flotei Pacificului, Scott Swift, a vorbit joi la o conferință de securitate națională organizată de Universitatea Națională Australiană.

  Răspunzând la întrebarea dacă va iniția un atac nuclear împotriva Chinei la ordinele președintelui Donald Trump "săptămâna viitoare", amiralul a spus: "Răspunsul ar fi: da".

  Swift, care conduce Flota Pacificului din 2015, a explicat că fiecare membru al armatei americane a jurat să apere Statele Unite.

  "Fiecare membru al armatei americane a jurat să apere Constituția Statelor Unite împotriva tuturor inamicilor externi și interni și să se supună ofițerilor și președintelui Statelor Unite ca comandant și șef numit peste noi", a spus Scott Swift.

  Potrivit acestuia, jurământul este esențial pentru democrația americană și dacă armata se îndepărtează de controlul civil, atunci este o problemă semnificativă.

  Declarația a venit după exercițiul americano-australian Talisman Saber 2017, care a implicat 36 de nave, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan, 220 de aeronave și 33.000 de militari.

  Cu o zi înaintea declarației, directorul CIA, Mike Pompeo, a afirmat într-un interviu că nu Rusia, ci China reprezintă o amenințare pe termen lung pentru securitatea națională a SUA.

  "Este greu să alegi între China, Rusia și Iran. Cred că dacă ar fi trebuit să aleg, aș alege probabil China", a declarat miercuri Pompeo.

  Potrivit lui Pompeo, Beijingul este dispus să devină un adversar de la egal la egal cu SUA.

  În urma comentariilor lui Swift, purtătorul de cuvânt al Pacific Fleet, căpitanul Charlie Brown, a explicat că se referea la principiul controlului civil asupra forțelor armate.

  Nu a existat niciun răspuns din partea Chinei până acum.

  Tagurile:
  Donald Trump, China, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei