03:33 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Brexit

  Avertizare: UE vrea să suspende negocierile comerciale cu UK privind Brexit

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  44401

  Negociatorul-șef pentru Brexit din partea UE a avertizat că UE intenţionează să suspende negocierile comerciale cu Marea Britanie privind Brexit.

  BUCUREŞTI, 28 iul — Sputnik. UE amenință că va exista o întârziere de două luni a începerii negocierilor privind un acord comercial post-Brexit după ce negocierile privind ieșirea s-au împotmolit, amenintarea reprezentând o nouă lovitură pentru Theresa May, potrivit The Independent.

  Michel Barnier, negociatorul-șef pentru Brexit din partea UE, a formulat avertizarea în cadrul unei întruniri private la Bruxelles cu ambasadorii UE pe tema „facturii de divorț" — o chestiune extrem de spinoasă în cadrul negocierilor.

  Barnier le-a spus ambasadorilor că este foarte puțin probabil „să se facă suficiente progrese" în privința negocierilor legate de ieșire până în octombrie, iar Consiliului European ar putea hotărî întârzierea cu două luni a începerii negocierilor comerciale — prioritatea Theresei May.

  „El a spus că probabilitatea ca discuțiile cu privire la viitoarele relații să înceapă în octombrie pare tot mai scăzută", a declarat pentru Reuters un oficial al UE implicat în discuții.

  Acesta a adăugat că Barnier și-a exprimat îngrijorarea că negocierile privind ieşirea nu vor progresa suficient până în octombrie, în principal din cauză că Marea Britanie nu are o poziție clară în ceea ce privește chestiunile financiare, dar nici în privinţa altor chestiuni, precum drepturile cetăţenilor UE.

  Deși nu a fost încă emisă o cifră oficială privind obligaţiile financiare ale Marii Britanii către UE, unele estimări stabilesc factura la 100 de miliarde de euro.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)

  Tematic

  Brexit: S-a anunţat când se va încheia libera circulaţie a muncitorilor europeni
  Ce se va întâmpla cu Marea Britanie după Brexit?
  Brexit: Guvernul UK e cinic - iată lista neînțelegerilor pe migranți
  Brexit: "Acordul comercial cu UE va fi cel mai ușor din istoria omenirii"
  Directorul Deutsche Bank: pregătiți-vă pentru "cel mai rău efect al Brexit-ului"
  Tagurile:
  negocieri comerciale, UE, UK


  Știrile Zilei