12:43 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Tower Bridge over the river Thames in London. (File)

  Româncă ajunsă arhitectă la Londra promovează turismul în România pe banii ei

  © Sputnik / Dmitry Parshin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17850

  O româncă din Timişoara lucrează ca arhitect la Londra şi în timpul liber promovează România pe banii ei. Şi-a creat şi un blog în limba engleză şi deja a adus în România trei jurnalişti britanici specializaţi în turism. Care sunt planurile ei.

  BUCUREŞTI, 31 iul — Sputnik. Românca Mihaela Codre, de 27 de ani, este absolventă a Facultăţii de Arhitectură din Aarhus, Danemarca, şi, de trei ani, locuieşte la Londra, unde lucrează ca arhitect.

  Tânăra nu şi-a uitat ţara şi îşi dedică timpul liber promovării frumuseţilor României. Ea şi-a creat şi un blog în limba engleză, visitromaniaonline.com https://visitromaniaonline.com/, prin care intenţionează să îi determine pe străini să viziteze România, potrivit adevarul.ro

  Ea a reuşit să îi aducă în România pe trei blogeri birtanici de succes, specializaţi pe turism: Elle Croft, Arianwen Morris şi Monica Scott, aceasta din urmă fiind şi colaborator BBC. În acest weekend, Mihaela le-a arătat celor trei jurnalişti britanici frumuseţile Timişoarei. Toate cheltuielile de transport şi cazare au fost suportate de Mihaela. În toamnă, urmează să vină al doilea grup de blogeri britanici aduşi de româncă.

  Tânăra spune că a încercat să ia legătura oficialităţile pentru a fi sprijinită, dar nu a primit răspuns.

  „Am trimis un e-mail la Primăria Timişoara, dar nu ştiu dacă verifică cineva acel mail. Oricum, nu am primit niciun răspuns. Nu e genul meu să stau să mă rog, nu are rost să îmi pierd timpul. Dar dacă află lumea despre ce fac, poate că o să primesc şi sprijin. Mi-ar plăcea să nu fiu singură", a spus Mihaela Codre.

  Tematic

  (VIDEO) Cel mai vechi sat din România, rămas din vremea dacilor
  Tagurile:
  Româncă, Promovarea turismului românesc, Londra, Marea Britanie


  Știrile Zilei