17:06 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Parad Coreea Nord

  SUA: Timpul pentru discuţii cu privire la Coreea de Nord s-a terminat

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  35403

  Reprezentantul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că timpul pentru discuțiile cu privire la Coreea de Nord s-a „încheiat” și că o altă rezoluție slabă a Consiliului de Securitate al ONU este „un lucru mai rău decât dacă aceasta ar lipsi”.

  BUCUREŞTI, 31 iul — Sputnik. Tensiunile se intensifică în legătură cu testele recente efectuate de Phenian, în care se spune că ar fi fost implicate rachete balistice intercontinentale.

  Nikki Haley a subliniat că „o rezoluție suplimentară a Consiliului de Securitate care nu conduce la o creştere semnificativă a presiunii internaționale asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare" și „transmite un semnal dictatorului nord-coreean că comunitatea internațională nu este dispusă să îl înfrunte în mod serios", potrivit declarației ambasadoarei americane la ONU citată de AFP, transmite RT.com.

  „Timpul pentru discuţii s-a încheiat", a adăugat reprezentantul SUA. 

  De asemenea, ea a cerut Chinei să „decidă dacă este în sfârșit dispusă să facă acest pas vital". 

  Duminică, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că „ei [China] nu fac nimic pentru noi în legătură cu Coreea de Nord, sunt doar vorbe. Nu vom mai permite ca acest lucru să continue", adăugând că Beijingului nu ar trebui să îi ia prea mult pentru a „rezolva această problemă". 

  La jumătatea lunii iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Geng Shuang a declarat, la o conferinţă de presă, că „Recent, anumite persoane, vorbind despre problema nucleară a Peninsulei Coreene, au exagerat și au acordat o importanță prea mare așa-numitei «teorii despre responsabilitatea Chinei»". 

  Oficialul a adăugat că acest lucru arată fie lipsa unei cunoașteri complete și corecte a problemei, fie că există motive ascunse, fiind o încercare de a „pasa responsabilitatea". 

  Declarația lui Haley vine la o zi după ce ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a cerut Washingtonului să nu exagereze amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, deoarece „suntem la ani și ani departe de momentul în care pot le pot folosi ca arme", adăugând că „ceea ce testează sunt dispozitive destul de primitive, care necesită luni de pregătire și care sunt constituite, în esență, din bucăți de echipament cu tot soiul de fire și elemente suplimentare, care, pur și simplu, nu se ridică la nivelul unei rachete". 

  Ryabkov a adăugat că Rusia consideră chestiunea „foarte gravă și periculoasă", dar a subliniat că orice măsură luată de comunitatea internațională trebuie să fie echilibrată.

  Duminică, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a declarat că sistemul de rachete al Phenianului este acum capabil să atace „oriunde şi oricând" pe întreg continentul american. El a avertizat Washingtonul că „sună din trâmbiţă fără sens" în încercarea de a ameninţa Phenianul.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  China a redus la zero contactele militare cu Coreea de Nord
  Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate
  Coreea de Nord a făcut marele anunț - salt către război, chiar de ziua SUA!
  Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
  Coreea de Nord amenință întreaga lume. Oriunde pot să cadă rachete
  Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York
  Coreea de Nord, situație gravă - reacția SUA după moartea prizonierului american
  Pentagonul: războiul cu Coreea de Nord ar fi "catastrofal"
  Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice
  (VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud
  Tagurile:
  Conflict, Război, Donald Trump, Coreea de Nord, Rusia, SUA


  Știrile Zilei