15:58 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  NATO

  (VIDEO) ATAC asupra unui convoi NATO în Afganistan - mai multe victime

  © AP Photo / Octav Ganea, Mediafax
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  165 0 0

  Un convoi NATO a fost atacat în provincia sudică Kandahar din Afganistan, a confirmat blocul militar, adăugând că asaltul a provocat un număr de victime nespecificat.

  BUCUREŞTI, 2 aug — Sputnik. Convoiul a fost atacat miercuri după-amiază, la periferia orașului Kandahar, a afirmat într-o declarație misiunea de sprijin Resolute Support Mission a NATO, potrivit RT.com. 

  Acesta a menționat că „atacul a cauzat victime", fără a oferi detalii suplimentare.

  „Din păcate, nu avem un număr confirmat de victime. Știm că toți răniții au ajuns la o instituție medicală a coaliției și primesc îngrijiri", a declarat un reprezentant al misiunii într-o declarație pentru RT, fără a specifica naţionalitatea persoanelor ucise sau rănite.

  Între timp, purtătorul de cuvânt al poliției din Kandahar, Zia Durrani, a declarat pentru AFP că un atentator sinucigaș a intrat în convoi cu un vehicul încărcat cu explozibili.

  Grupul terorist taliban, care are o prezenţă intensă în provincia sudică a Afganistanului, a revendicat atacul într-un mesaj scris către agenția de știri. Şi presa locală a relatat că grupul a anunțat că se află în spatele atacului.    

  Tagurile:
  Taliban, Resolute Support Mission, Atac, Afganistan
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei