21:19 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  347 0 0

  Barcelona nu mai face faţă turismului în masă, scrie presa spaniolă. Recent, autocarele cu turişti au început să fie atacate de bărbaţi mascaţi, care au creat panică în rândul oamenilor. Turiştii au crezut că are loc un atac terorist.

  BUCUREŞTI, 2 aug — Sputnik. Recent, un autobuz cu turişti din Barcelona a fost atacat de patru bărbaţi mascaţi, în semn de protest faţă de problemele create de turismul în masă, potrivit Daily Mail. 

  Aceştia au tăiat cauciucurile autobuzului şi au scris pe geamuri mesaje cu grafitti. Turiștii panicaţi aflați în autocar, printre care se aflau și familii cu copii mici, au spus ulterior că au crezut că sunt atacați de teroriști. 

  „Bărbați mascați au înconjurat autobuzul și au început să strige. Ne aşteptam ca cineva să urce pe scări [în autocar] cu un cuțit sau cu o armă. A fost o ușurare când am văzut că doar au pulverizat cu graffiti. A fost înspăimântător", a povestit un turist britanic de 39 de ani, care se afla pentru câteva zile la Barcelona împreună cu soţia sa. 

  În ultimii ani au crescut nemulţumirile locuitorilor din cauza aglomeraţiei şi creşterii preţurilor determinate de turismul intens. 

  Barcelona este al 12-lea cel mai vizitat oraş din lume şi al treilea din Europa, după Londra şi Paris. Problemele cauzate de turismul în masă au provocat nemulţumiri şi în rândul locuitorilor din Veneţia, Roma sau Reykjavik.

  Tagurile:
  turiști, Violențe, Mascați, Bărbați, Atac, Barcelona


  Știrile Zilei