17:37 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  52621

  Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că Statele Unite au declarat un război comercial total prin introducerea unor noi sancțiuni antirusești, adăugând că nu există nicio șansă ca relațiile dintre cele două state să se îmbunătățească.

  BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Dmitri Medvedev a prezis că sancțiunile vor fi în vigoare pentru următoarele decenii, provocând tensiuni între Moscova și Washington.

  "Semnarea de către președintele SUA a unei noi legi de sancțiuni împotriva Rusiei a creat mai multe consecințe: în primul rând, speranța de a ne îmbunătăți relațiile cu noua administrație americană au murit. În al doilea rând, SUA au declarat un război comercial deplin împotriva Rusiei. Administrația Trump a demonstrat impotență totală prin transferarea umilitoare a puterilor executive către Congres, ceea ce schimbă echilibrul puterii în cercurile politice din SUA ", a scris Medvedev pe pagina sa de Facebook.

  Prim-ministrul rus a mai subliniat că Trump a fost învins abil de clasa politică americană, prezicând că președintele SUA va fi marginalizat.

  Președintele Donald Trump a semnat miercuri dimineață un proiect de lege care impune noi sancțiuni Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. El a semnat proiectul de lege, fără a organiza o ceremonie oficială de semnare, așa cum a făcut-o cu alte acte legislative importante, potrivit mass-mediei.

  Sancțiunile vizează industria rusă de apărare, informații, minerit, transport maritim și feroviar și restricționează relațiile cu băncile și companiile energetice rusești.

  De asemenea, legea limitează capacitatea președintelui SUA de a diminua orice sancțiuni asupra Rusiei, fiind nevoie de aprobarea Congresului pentru ridicarea oricăror restricții.

  Spre exemplu, Trump ar avea acum nevoie de permisiunea Congresului de a inversa măsurile impuse de predecesorul său, Barack Obama. De asemenea, va avea nevoie de aprobarea legiuitorilor pentru a reîntoarce proprietățile diplomatice ruse care au fost confiscate sub administrația anterioară.

  Tematic

  Berlinul solicită represalii împotriva sancțiunilor ilegale impuse de SUA Rusiei
  SUA: Timpul pentru discuţii cu privire la Coreea de Nord s-a terminat
  O nouă criză: SUA - amenințare de ultimă oră împotriva unui alt stat
  Tagurile:
  Război comercial, sancțiuni, Dmitri Medvedev, Donald Trump, Rusia, SUA

  Știrile Zilei