13:15 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8910

  Șeful Comisiei Europene a declarat că Uniunea Europeană este gata să-și apere interesele economice în fața SUA

  BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claud Juncker, a declarat postului de radio NDR, comentând legea aprobată de președintele SUA, Donald Trump, care prevede noi sancțiuni împotriva Rusiei, că Bruxellesul se va preocupa de apărarea intereselor economice ale UE, „inclusiv în fața SUA".

  Suntem gata, a declarat Juncker, adăugând că UE „trebuie să apere interesele noastre economice, inclusiv în fața USA și ne vom preocupa de acest lucru”.

  „Am declarat în cadrul summitului G7 de la Taormin și în cadrul summitului G20 din Hamburg că în cazul în care americanii vor proceda așa, suntem gata să reacționăm în decurs de câteva zile. Acest lucru a dus la faptul că cea mai mare parte a volumului de sancțiuni împotriva Rusiei au fost reduse la zero. În cele din urmă, Congresul a decis că sancțiunile vor fi instituite doar într-o coordonare cu aliații SUA, iar eu reies din faptul că mai suntem aliați ai SUA”, a spus Juncker.

  Președintele SUA, Donald Trump, a semnat miercuri legea care prevede instituirea unor noi măsuri împotriva Rusiei. Acestea extind sferele de aplicare, în special reduc fluxul maxim de finanțare până la 14 zile pentru băncile rusești și până la 60 de zile pentru sectorul energetic care se află pe lista neagră. 

  Tematic

  „Putin trebuie să-i mulțumească Congresului SUA” pentru sancțiuni
  Trump a dat undă verde noilor sancțiuni antirusești
  Berlinul solicită represalii împotriva sancțiunilor ilegale impuse de SUA Rusiei
  Sancțiunile antiruse vor duce la „o ruptură tectonică între SUA și Europa"
  Oficial german: "Contra-sancțiuni, războiul comercial UE - SUA ar fi rău"
  Tagurile:
  Interese economice, Sancțiuni, Jean-Claude Juncker, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA


  Știrile Zilei