05:04 22 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Zgârie-nori rezidenţial din Dubai cuprins de un incendiu

  Zgârie-nori rezidenţial din Dubai cuprins de un incendiu masiv (VIDEO şi FOTO)

  © REUTERS / SOCIAL MEDIA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  54 0 0

  Un incendiu masiv a cuprins una dintre cele mai înalte clădiri rezidențiale din Emiratele Arabe, de 86 de etaje, al cincelea bloc rezidenţial ca înălţime din lume.

  BUCUREŞTI, 4 aug — Sputnik. Au fost trimise brigadele de pompieri de la patru stații, iar pompierii s-au luptat ore întregi cu incendiul izbucnit la Torch Tower, al cincelea bloc rezidenţial ca înălţime din lume, având 86 de etaje. 

  În prezent incendiul a fost adus sub control. Înregistrările postate pe internet arată cum flăcările se extind la etajele superioare, în timp ce resturi arzând cad pe străzile micului port din Dubai. 

  Nu s-au raportat victime, iar biroul de presă al guvernului din Dubai a anunțat că locuitorii blocului au fost evacuați cu succes din clădire. 

  Se crede că focul a izbucnit la etajul al nouălea înainte de a avansa către etajele superioare. 

  Este a doua oară, în ultimii doi ani, când Torch Tower a fost cuprins flăcări. În 2015 a izbucnit un incendiu în turn şi șapte persoane au suferit de intoxicare cu fum, dar focul a fost adus rapid sub control.

  Jurnaliştii britanici spun că materialul izolant folosit la Torch Tower din Dubai este similar cu cel de la Grenfell Tower din sudul Londrei, turnul care, în iunie, a fost mistuit complet de flăcări, ucigând peste 80 de persoane.

  Tagurile:
  Zgârâie-nori, Incendiu, Dubai
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei