01:02 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22410

  O înregistrare video care circulă pe Internet prezintă capturarea unei tinere de doar 16 ani, considerată teroristă. Adolescenta a fugit din ţara natală, Germania, pentru a se alătura grupării teroriste ISIS şi a fost capturată în Mosul. În video este târâtă de soldaţi irakieni şi apare vizibil speriată.

  BUCUREŞTI, 8 aug — Sputnik. Videoclipul prezintă capturarea unei fete de 16 ani, care a fugit din Germania, ţara sa de origine, pentru a se alătura grupării teroriste ISIS, iar în prezent riscă pedeapsa capitală, scrie RT.com

  Locuitorii din orașul ei natal au declarat pentru RT că adolescenta merită o a doua șansă, exprimându-și îngrijorarea cu privire la radicalizarea tinerilor germani.

  Înregistrarea o arată pe adolescentă vizibil speriată și plângând, fiind târâtă pe stradă de soldații irakieni, care au capturat-o.

  Linda Wenzel, numită şi „mireasa ISIS", a fost capturată în iulie printre ruinele fostei „capitale" ISIS, Mosul, și, în prezent, este ținută într-o închisoare irakiană. Ea riscă să fie condamnată la moarte pentru că s-a alăturat grupării teroriste.

  Fata este originară dintr-un mic oraş din estul Germaniei, Pulsnitz, de lângă Dresda. S-a convertit la islam la vârsta de 15 ani după ce s-a radicalizat, a fugit în Irak și se pare că s-a căsătorit cu un terorist ISIS cecen.

  Acum tânăra spune că vrea să se întoarcă în Germania și că îi pare rău că s-a alăturat grupului terorist. Autoritățile germane colaborează cu fata, care primește sprijin consular, potrivit Reuters.

  În acelaşi timp, localnicii din orașul ei natal cred că adolescenta merită să vină acasă și să înceapă o nouă viaţă.

  „Fata are 16 ani, a intrat în această mizerie la 14 ani, prin intermediul Internetului. Cred că ar trebui să se întoarcă. Toţi avem dreptul să facem o greșeală, fiecare om ar trebui să primească o a doua șansă", a spus un localnic.

  În prezent, aproximativ 900 de germani luptă în Irak și Siria alături de ISIS, iar aproximativ o cincime dintre aceștia sunt femei, potrivit ultimelor date publicate de Der Spiegel.

  Tagurile:
  Islamism, Teroriști, Islam, ISIS, Mosul, Irak, Germania


  Știrile Zilei