18:10 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Marea Britanie

  Brexit: măsură pentru imigranți - inspirată din fostele colonii

  © Flickr/ Tomek Nacho
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
  295520

  Conform unui raport independent, Londra face un pas în direcția cerută de UE, dar în felul său - și mai ales în avantajul său

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. În această perioadă, la Londra se lucrează intens la diverse variante care să maximizeze avantajele Brexit și, totodată să asigure o îndeplinire a cererilor Uniunii Europene. Dintre acestea, cea mai delicată este cea a rezidenților sau a migranților din țările UE.

  În aceste sens, un "studiu independent comandat de guvernul de la Londra" propune o măsură destinată asigurării că imigrantul acceptat va aduce o contribuție cât mai mare și pe termen cât mai lung Marii Britanii, relatează cotidianul spaniol El Mundo.

  Măsura ar presupune acordarea unei vize speciale tinerilor cu vârsta sub 30 de ani care, consideră Comisia Consultativă asupra Imigrației, au perspectivă mai îndelungată de "viață activă" ceea înseamnă două aventaje: impozite totale mai mari și pe termen lng, iar în ak doilea rând "risc mai redus pentru sistemul de sănătate (și asistență socială).

  "El Mundo" scrie că ideea este similară cu unele dintre politicile privind imigrația care sunt aplicate în fostele colononii și dominioane britanice Australia, Noua Zeelandă și Canada, aceste stat acceptând mai ușor emigranți (cu vârsta) sub 30 de ani. Totodată măsura ar veni veni și în "întâmpinarea solicitărilor mediului de afaceri, care se teme că în urma Brexitului și a măsurilor de limitare a imigrației va fi îngreunată găsirea forței de muncă", comentează Agerpres.

  La ora actuală, există un acord cu țările din Commonwealth și cu Japonia, prin care se permite tinerilor până în 18 și 30 de ani să lucreze în Regatul Unit.

  El Mundo citează studiul menționat în privința imigrației venită din țările UE, raportul subliniind posibilitatea de a restrânge imigrația din Europa numai la lucrători calificați:

  "Teoria economică sugerează că imigranții sunt mai predispuși să aducă beneficii economice atunci când au abilități diferite față de populație locală", spune studiul.

  Sectoarele și întreprinderile vor reacționa în mod diferit la reducerea imigranților cu nivel scăzut de calificare, se apreciază în raport, "pe de o parte acest lucru poate determina creșterea salariilor și, prin urmare, costurile pentru întreprinderi, ceea ce se poate traduce într-o creștere a prețurilor de consum — dar, pe de altă parte, o reducere controlată poate, de asemenea, forța întreprinderile să-și schimbe forța de muncă prin capital, ceea ce ar spori productivitatea".

  Reamintim că președintele Trump a expus aceeași idee a acceptării imigranților calificați în SUA, aceasta putând fi considerată ca o replică la solicitările repetate de ridicare a vizelor americane pentru toate țările UE.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)

  Tematic

  Brexit-ul - amânat pentru evitarea unui colaps economic
  BREXIT - avertizare gravă: Marea Britanie, scăderea investițiilor și nesiguranță
  Universitățile cer revizuirea drepturilor cetățenilor UE după Brexit
  BREXIT: Negocierile ar putea dura mai mult pentru a proteja locurile de muncă
  Avertizare: UE vrea să suspende negocierile comerciale cu UK privind Brexit
  Сetăţenii UE vor avea dreptul să lucreze în UK după Brexit - în anumite condiii
  Tagurile:
  BREXIT


  Știrile Zilei