12:59 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22320

  După nouă ani, internaționalului german i-a fost întrerupt contractul - "problema Rusiei nu avea nici o relevanță", a comentat sportivul

  BUCUREȘTI, 11 aug — Sputnik. Unul dintre importanții editori timișoreni, Bogdan Herzog, ne sesizează cu privire la un caz flagrant de încălcare a dreptului la opinie și chiar a libertății presei.

  "Fostului internațional german Mehmet Scholl, i-a fost reziliat contractul de comentator sportiv cu postul de stat ARD", scrie Herzog, explicând că aceasta s-a întâmplat deoarece cunoscutul fotbalist, care de nouă ani este comentator al primei ligi germane, "a refuzat să deschidă comentariile de la Confed Cup cu vechiile acuzații de doping contra Rusiei".

  L-au dat afara după o colaborare de 9 ani, precizează Herzog, care comentează "Cam atât despre liberatatea de opinie din Europa de Vest.

  "Welt" îl citează pe Mehmet Scholl care spune că "Povestea dopajului era lipsită de relevanță, în special înainte de semifinalele de la Confed Cup Germania — Mexic și Chile — Portugalia; ce legătură putea avea un raport privind dopajul în echipa națională de fotbal a Rusiei la Cupa Mondială de acum trei ani?", a exclamat Scholl, citat de welt.de

  Dar despre clauzele pe care sunt olbigați să le semneze ziariștii germani la angajarea în marile trusturi tip Bertelsmann cu alte ocazii, scrie Bogdan Herzog pe Facebook. 

  Tagurile:
  Comentator sportiv, Fotbalist, internațional, Rusia, Mehmet Scholl, Germania


  Știrile Zilei