23:29 16 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD16.69
 • RUB0.27
 • RON4.16
 • UAH0.64
  US nuclear weapons test in Nevada in 1957

  Cea mai populară căutare pe Google. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear

  © Flickr/ International Campaign to Abolish Nuclear Weapons
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  51 0 0

  După declaraţiile recente ale lui Donald Trump, care a spus că „Coreea de Nord va fi întâmpinată cu foc şi furie" dacă aceasta lansează un atac nuclear asupra Statelor Unite, serviciul Google Trends a depistat care este întrebarea care a câştigat cea mai mare popularitate în ultima vreme.

  BUCUREŞTI, 11 aug — Sputnik. Schimbul de amenințări între Washington și Phenian i-a determinat pe utilizatorii Google să caute informații despre cum poţi supraviețui unui război nuclear, potrivit Sputnik Franţa

  Potrivit serviciului Google Trends, care stabileşte care este trendul în legătură cu cele mai căutate cuvinte, în perioada 8-10 august, întrebarea „Cum poţi supraviețui unui atac nuclear?" a câştigat popularitate considerabilă.

  Astfel, această întrebare a depășit în popularitate întrebările pe care utilizatorii le tastează de obicei: „Cum să devii bogat?" și „Cum să devii faimos?". Printre țările ai căror cetățeni sunt cei mai îngrijoraţi de amenințarea nucleară sunt Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia și India.

  De asemenea, Google Trends a constatat popularitatea în creștere a căutării „Coreea de Nord" în prima săptămână a acestei luni. Înainte de 5 august, popularitatea acesteia a fost la nivelul altor două căutări populare pe Google: „Rusia" și „Iran", însă, după această dată, a început să crească brusc. Pe 8 august, în 24 de ore, numărul căutărilor despre Coreea de Nord l-a depăşit de câteva zeci de ori pe cel al căutărilor despre celelalte două țări.

  Statul în care întrebarea „Cum poţi supraviețui unui atac nuclear?" a devenit cea mai populară a fost Hawaii, care, alături de Alaska, este statul cel mai apropiat geografic de Coreea de Nord.

  În lista de căutări similare privind Coreea de Nord este inclusă şi insula Guam, un teritoriu neîncorporat al Statelor Unite, unde sunt amplasate bazele militare americane.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei