23:52 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Hacker

  Ce le-a spus hackerul român Guccifer, aflat în detenție, jurnaliștilor americani

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  270 0 0

  Hackerul est-european, cunoscut sub numele de "Guccifer", s-a adresat reporterilor americani, din închisoarea din România, pentru a argumenta că ar trebui să rămână unde este și să nu fie trimis în America. De asemenea, el a speculat că Guccifer 2.0 este o schemă orchestrată de Agenția Națională de Securitate și de Departamentul de Stat al SUA.

  BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik. Guccifer, numele real al căruia este Marcel Lehel Lazar, a fost arestat în 2014 pentru atac hacher asupra lui Sidney Blumenthal, fost consilier politic a lui Hillary Clinton. Lazar a dezvăluit mai întâi lumii că Clinton folosea o adresă de e-mail privată nesigură, în timp ce era secretar de stat al SUA, scrie Sputniknews.com.

  Lazar a admis că a accesat emailuri și conturi de pe rețelele de socializare personale ale aproximativ 100 de cetățeni americani, utilizând servere proxy rusești, deoarece erau „cele mai rapide”. În 2016 a fost condamnat la 52 de luni de detenție în închisoare în SUA, după ce va ispăși șapte ani de detenție în România pentru crime cibernetice comise acolo.

  Vineri, Lazar i-a spus producătorului superior de la Fox-News Pamela Browne că la va cere în fața judecătorilor din Timișoara să ispășească ce-a de-a doua pedeapsă la el în țară, unde locuiesc soția și familia sa. 

  În cadrul interviului, Lazar a precizat că el crede că Guccifer 2.0, hackerul care stă în spatele mai multor scurgeri din Comitetul Național Democrat din SUA (DNC), ar fi o fabricare a guvernului SUA — „o treabă internă”. El a spus că ideea a venit de la unul dintre colaboratorii Departamentului de Stat în timpul extrădării sale către SUA în primăvara anului 2016. Angajatul guvernamental, însărcinat să se asigure că Lazăr a ajuns în siguranță într-o închisoare americană, a spus: "Ce părere ai dacă un alt Guccifer ar apărea?

  "Cred că Guccifer doi-zero este ceva fabricat de niște tipi de la Departamentul de Stat. Unii băieți din comanda cibernetică a NSA și niște tipi din Vault, Vaul 7 al CIA… Sunt în afacerea asta de 15 ani, aceasta este decizia mea", a spus Lazăr.

  "Rușii sunt mult mai pricepuți decât să lase urme în documente [la] ei… deci acest lucru este făcut de ceilalți tipi care au vrut [să-i indice] pe ruși".

  Kackerul Guccifer și Hillary Clinton, colaj playtech.ro
  Colaj playtech.ro
  Kackerul Guccifer și Hillary Clinton, colaj playtech.ro

  Tematic

  Guccifer 2.0 neagă orice conexiune cu autoritățile ruse
  Guccifer: Acuzațiile aduse rușilor de americani, un război cibernetic fals
  Jurnalist român: ”Guccifer mi-a confirmat. Viața sa e în pericol la Rahova!”
  Guccifer: "Hillary este Înaltă Preoteasă". Fox News confirmă.
  Hackerul Guccifer a fost adus în România pentru a ispăși condamnările contopite
  Guccifer 2.0 neagă implicarea Rusiei în atacul la adresa Partidului Democrat
  SURSE: hackerul român Guccifer a luat peste 4 ani de închisoare
  Guccifer a fost condamnat de o instanță americană
  ȘOC: Răsturnare de situație în cazul hackerului român Guccifer
  Dosarul corespondenței lui Clinton a fost clasat. Guccifer revine în România?
  Autorităţile SUA: hackerul român Guccifer e viu
  O paralelă: Guccifer și Teo Peter
  Tagurile:
  Guccifer, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei