05:50 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  ATLANTIC OCEAN (August 31, 2016) An unarmed Trident II D5 missile launches from the Ohio-class fleet ballistic-missile submarine USS Maryland (SSBN 738) off the coast of Florida. The test launch was part of the U.S. Navy Strategic Systems Programs demonstration and shakedown operation certification process

  Trump: SUA sunt pregătite să răspundă oricărei amenințări a Coreei de Nord

  CC0 / National Museum of the U.S. Navy
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  13020

  Pe 10 august mass-media anunța că armata RPDC va elabora, către mijlocul lunii august, un plan pentru un posibil atac cu rachete asupra bazei americane de pe insula Guam, și îl va prezenta șefului statului Kin Jong-un.

  BUCUREȘTI, 15 aug — Sputnik. Președintele american Donald Trump a avut loc o convorbire telefonică cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, în cadrul căreia părțile au discutat despre situația din jurul Coreei de Nord, potrivit RT

  „Președintele Trump a confirmat că SUA sunt pregătite să se apere și să răspundă oricărei amenințări sau acțiuni întreprinse de Coreea de Nord împotriva Statelor Unite sau a aliaților săi, Coreea de Sud și Japonia", — citează Reuters declarația Casei Albe.

  Se remarcă faptul că Abe, la rândul său, a subliniat că prioritatea cooperării între state — de a acționa în vederea prevenirii lansării de rachete de către Phenian.

  Pe 10 august mass-media anunța că armata RPDC va elabora, către mijlocul lunii august,  un plan pentru un posibil atac cu rachete asupra bazei americane de pe insula Guam, și îl va prezenta șefului statului Kin Jong-Un.

  Dee asemenea, se anunța că Pentagonul a pregătit un plan pentru un atac preventiv asupra țintelor militare din Coreea de Nord, cu bombardierul strategic Rockwell B-1 Lancer.

  Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a primit de la armată planurile de atac cu rachete asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, a anunțat marți agenția oficială de presă a Coreei de Nord, KCNA. El a ordonat armatei nord-coreene să fie gata de atac în orice moment.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)


  Știrile Zilei