09:30 16 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD16.69
 • RUB0.27
 • RON4.16
 • UAH0.64
  Alunecări de teren în Sierra leone

  (VIDEO) Tragedie: 400 de morți, sute de dispăruți, în urma alunecărilor de teren

  © REUTERS / Ernest Henry
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  360 0 0

  În urma alunecărilor de teren devastatoare din Sierra Leone, 400 de persoane și-au pierdut viața, alte câteva sute sunt date dispărute.

  BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik. Salvatorii au recuperat 400 de cadavre în ruma alunecărilor de teren de luni, care au distrus comunitățile întregi din afara orașului Freetown din Sierra Leone, numărul de decese fiind așteptat să crească, deoarece "mii" rămân lipsă, scrie RT.

  ​"Pe măsură ce căutările continuă, am adunat recuperat 400 de cadavre — dar anticipăm mai mult de 500", a declarat coronerul șef Seneh Dumbuya pentru Reuters.

  Președintele Ernest Bai Koroma a declarat presei că "devastarea a fost copleșitoare pentru noi" și că "toate comunitățile au fost șterse".

  ​Alunecările de teren au lovit regiunea Regent, luni, când părți ale muntelui Sugar Loaf s-au prăbușit din cauza ploii. Ministrul de Interne, Paolo Conteh, a declarat că mii de persoane lipsesc, în timp ce aproximativ 3.000 de persoane și-au pierdut locuințele.

  ​They've been at it all night.The Mount SugarLoaf landslide has killed 1000's.They can't even find bodies.The Debris is everywhere 😞 pic.twitter.com/V0TKgX9jsN

  ​Echipele de salvare se agită pentru a preveni izbucnirea holerei și a tifoidului din cauza apei contaminate și a inundațiilor.

  "Suntem, de asemenea, îngrijorați de eventualele izbucniri de boli precum holera și tifoid", a declarat purtătorul de cuvânt al Societății Crucii Roșii, Abu Bakarr Tarawallie.

  People inspect the damage after a mudslide in the mountain town of Regent, Sierra Leone August 14, 2017
  © REUTERS / Ernest Henry
  People inspect the damage after a mudslide in the mountain town of Regent, Sierra Leone August 14, 2017
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei