02:14 23 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Premierul Japoniei, Shinzo Abe

  Japonia: Pregătiri pentru lovitura nucleară a Coreei de Nord

  © AP Photo / Eugene Hoshiko
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (184)
  221 0 0

  Guvernul japonez va efectua, joi, cursuri de formare în nouă prefecturi din Japonia pentru a verifica sistemul național de alertă în cazul în care Coreea de Nord ar lansa un atac preventiv, a informat presa locală.

  BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik. Săptămâna trecută, armata Coreei de Nord si-a anunțat intenția de a lansa 4 rachete până la jumătatea lunii august, menționând că, dacă ar fi lansate, rachetele ar ajunge peste orașele japoneze Shimane, Hirosima și Kochi, relateaza Sputnik International.

  Sâmbătă, Ministerul japonez al Apărării a desfășurat sistemele anti-rachete Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3).

  Potrivit postului japonez NHK, verificările sistemului național de alertă J-Alarm vor fi efectuate în fiecare așezare a acestor trei prefecturi, precum și în alte șase prefecturi vecine: Torroti, Okayama, Yamaguchi, Tokushima, Kagawa și Ehime.

  De asemenea, guvernul japonez va organiza un briefing pentru reprezentanții tuturor prefecturilor din Japonia cu privire la măsurile de urgență. În plus, autoritățile locale vor verifica în detaliu toate echipamentele pentru a primi informații urgente.

  În februarie 2016, când Coreea de Nord și-a declarat intenția de a lansa o rachetă balistică pe care o pretinde a fi un satelit, guvernul japonez a adoptat aceleași măsuri și de atunci a rămas în alertă.

  Tensiunile din jurul Coreei de Nord au fost ridicate de-a lungul ultimelor luni și s-au intensificat și mai mult în urma înăspririi sancțiunilor economice împotriva Coreei de Nord de către Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite la 5 august, ca răspuns la lansările de rachete balistice din iulie.

  Phyongyang a promis să folosească orice mijloace posibile pentru a se răzbuna împotriva Statelor Unite, după ce Consiliul de Securitate al ONU a aprobat noile sancțiuni elaborate de SUA. Președintele american Donald Trump a avertizat la rândul său că, dacă Coreea de Nord ar continua să amenințe cu acțiuni posibile, acestea ar fi întâmpinate cu "foc și furie" din partea Statelor Unite.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (184)

  Tematic

  "Mesaj strategic" pentru Beijing: SUA fac exerciții comune cu India și Japonia
  SOS: "Atac iminent cu rachete". Japonia își evacuează cetățenii
  Japonia se pregătește de un război cu China și Coreea de Nord
  Tagurile:
  Japonia, Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei