11:23 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Luptători Al-Qaeda

  Al-Qaeda anunță atacuri asupra sistemelor de transport din Europa

  © AFP 2019 / Fadi al-Halabi / AMC
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  109 0 0

  Al-Qaeda din Peninsula Arabă (AQAP), filiala yemenită a organizației teroriste, a lansat o nouă ediție a revistei oficiale, care cere simpatizanților să atace căile ferate americane și europene și sistemele de transport pentru a semăna dezordine și teroare.

  BUCURESTI, 16 aug — Sputnik. Ultima ediție a revistei on-line Inspire a precizat ca sistemul feroviar al SUA este o țintă bună pentru atacuri teroriste deoarece securitatea este, în general, laxă, iar un singur agent operativ poate provoca distrugeri și întreruperi mari, informeaza Sputnik International.

  Revista include, de asemenea, un articol din partea expertului în domeniul explozivilor de la AQAP, care explică faptul că atacurile asupra sistemelor de tranzit pot provoca daune economice semnificative și pot submina securitatea publică. Un alt articol furnizează instrucțiuni pentru construirea și utilizarea unui dispozitiv de deratizare cu elemente de uz casnic obișnuite. Un al treilea articol oferă o hartă a Statelor Unite și recomandă ca obiective anumite sisteme de tranzit, cum ar fi metroul din New York.

  "Cu puține resurse, este posibil să se obțină rezultate foarte bune, adică dacă operațiunile sunt bine executate și planificate", scriu autorii articolului. "Rezultatele acestor operațiuni sunt dezastruoase pentru economie, mai ales dacă apar în mod regulat".

  Revista continuă să descurajeze musulmanii occidentali si să nu accepte "mesajul de solidaritate" de la orice non-musulman, chiar și de ar fi un "bun vecin sau un coleg. Occidentul se va întoarce în cele din urmă împotriva cetățenilor săi musulmani".

  Administrația SUA pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că este în contact cu serviciile de transport feroviar de marfă și călători pentru a-și proteja sistemele de teroriști, însă Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a declarat că nu există nici o amenințare iminentă.

  Tematic

  Teroriștii ISIS au anunțat că Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis
  Fluxurile de bani către ISIS și Al Qaeda, monitorizate. Vezi în ce stat
  Tagurile:
  căile ferate, organizație teroristă, sisteme de transport, Al-Qaeda, Peninsula Arabă, Europa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei