09:28 16 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD16.69
 • RUB0.27
 • RON4.16
 • UAH0.64
  Donald Trump

  Trump e mulțumit de decizia Coreei de Nord

  © REUTERS / Jonathan Ernst
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  28010

  Donald Trump s-a arătat mulțumit de decizia luată de liderul Coreei de Nord

  BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a salutat "decizia înțeleaptă" a liderului nord-coreean, Kim Jong-un, de a renunța la lansarea rachetelor balistice spre regiunea insulei Guam, unde se află baza militară americană Andersen și baza navală Apra Harbor.

  "Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un a luat o decizie înțeleaptă și argumentată. Alternativa ar fi fost una catastrofică și inacceptabilă", a scris Trump pe Twitter.

  În timpul inspectării forțelor armate, Kim Jong-un a declarat că "este gata să-și schimbe poziția față de comportamentul prostesc al americanilor", recomandându-le „să cântărească toate avantajele și dezavantajele situației create" și "să înțeleagă că o confruntare este în detrimentul ambelor părți".

  "Pentru diminuarea tensiunii și pentru prevenirea unor ciocniri militare, SUA trebuie să înceteze orice provocări și să ne lase în pace", a declarat Kim Jong-un.

  Situația din peninsula Coreeană a devenit încordată după o serie de schimburi de replici între Coreea de Nord și SUA. Autoritățile de la Phenian au promisă să lanseze rachete balistice asupra insulei Guam, unde se află obiective militare americane. La rândul său, Trump a promis că în cazul unui atac din partea nord-coreenilor, „se va întâmpla ceva ce lumea nu a mai văzut".

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)

  Tematic

  Kim Jong-un a ordonat militarilor să fie gata de un eventual atac asupra SUA
  Trump: SUA sunt pregătite să răspundă oricărei amenințări a Coreei de Nord
  Tagurile:
  rachete balistice, război, Kim Jong-un, Donald Trump, Insula Guam, Coreea de Nord, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei