08:45 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  34540

  Președintele american Donald Trump a promis „foc și furie" împotriva Coreei de Nord în cazul în care aceasta va continua să amenințe Statele Unite ale Americii.

  BUCUREȘTI, 17 aug — Sputnik. Phenianul a răspuns prin noi amenințări, dar acest zgomot al săbiilor poate provoca Apocalipsa, scrie Sputnik France.

  În cazul în care autoritățile americane își pun în acțiune amenințările împotriva Coreei de Nord, acest lucru va avea consecințe foarte negative pentru întreaga lume, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

  „Dacă tot ce auzim de la Washington este pus în aplicare, acesta va fi un scenariu apocaliptic. Și distrugerile acestuia vor depăși cu siguranță cadrul regiunii", a declarat Zaharova.

  Între timp, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse a menționat că declarațiile recente de la Washington au reiterat amenințările nord-coreene. Agenția de presa nord-coreeană KCNA a anunțat presa pe 8 august că armata țării pregătește un plan de atac nuclear cu rachete balistice împotriva bazei militare americane din Guam, în Pacific.

  Președintele american Donald Trump a răspuns promițând în aceeași zi „foc și furie" împotriva Phenianului dacă nord-coreenii vor amenința din nou SUA. El și-a exprimat disponibilitatea de a oferi un răspuns militar la acțiunile „nesăbuite" nord-coreene.

  Drept răspuns, Coreea de Nord a amenințat că va lansa rachete balistice strategice cu rază lungă de acțiune, Hwasong-12, împotriva bazelor militare americane din insula Guam, în Pacific.

  Donald Trump a avertizat Phenianul să-și recapete simțul realității pentru a se evita problemele pe care „nicio națiune nu le-a avut vreodată".

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Japonia: Pregătiri pentru lovitura nucleară a Coreei de Nord
  Trump: SUA sunt pregătite să răspundă oricărei amenințări a Coreei de Nord
  Coreea de Nord își convoacă ambasadorii pentru o reuniune la Phenian
  Războiul nuclear cu Coreea de Nord nu este "iminent" - șeful CIA
  Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este ridicat
  Tagurile:
  Război nuclear, Apocalipsă, Moscova, SUA, Coreea de Nord

  Știrile Zilei