21:30 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Pașaport britanic

  Brexit: decizia Marii Britanii privind călătoriile fără viză în regat

  © CC BY-SA 2.0 / Chris Fleming
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (621)
  207 0 0

  Cetățenilor UE le-ar fi permis să călătorească în Regatul Unit fără vize după Brexit, însă ar exista un număr limitat de persoane care ar putea fi angajate în țară, potrivit presei britanice.

  BUCUREȘTI, 17 aug — Sputnik. Cetățenii UE nu vor fi obligați să obțină vize pentru a intra în Regatul Unit după Brexit, a informat presa locală joi, citând surse din guvernul britanic, potrivit Sputnik International.

  Miercuri, mass-media a informat că cetățenilor UE li se va permite să călătorească în Regatul Unit fără vize după Brexit, însă ar exista un număr limitat de persoane care ar putea fi angajate în țară. Potrivit ziarului The Guardian, surse din guvernul britanic au confirmat parțial informația, spunând că cetățenilor UE li se va permite să viziteze țara fără vize în urma retragerii țării din Uniunea Europeană.

  Cu toate acestea, sursele ziarului au negat rapoartele privind presupusa introducere a unui număr determinat de permise pentru muncitorii calificați din UE care lucrează în Regatul Unit. Sursele au remarcat că cetățenilor UE li se va permite să rămână în țară doar pentru o perioadă limitată de timp, deoarece guvernul intenționează să introducă noi restricții privind migrația pentru cei care solicită să lucreze în Regatul Unit.

  Regatul Unit a organizat un referendum pe 23 iunie 2016, hotărând să părăsească Uniunea Europeană. Negocierile Brexit între Londra și Bruxelles au început în luna iunie a acestui an și se așteaptă să se încheie până la sfârșitul lunii martie 2019.

  Drepturile post-Brexit atât ale cetățenilor britanici din Uniunea Europeană, cât și cetățenilor țărilor UE care trăiesc în Regatul Unit au devenit una dintre principalele probleme contestate la negocierile dintre cele două părți. Oferta inițială a Uniunii Europene menționează că toți cetățenii britanici care locuiesc în comunitatea europeana ar putea beneficia de toate drepturile pe care le au în prezent, inclusiv libertatea de circulație.

  În iunie, guvernul britanic a anunțat că resortisanții UE care locuiesc în Regatul Unit ar trebui să solicite statutul de "stabilit". În iulie, mass-media a scris că resortisanții britanici care locuiesc în Uniunea Europeană ar putea să își piardă dreptul de a circula liber între statele membre ale UE, cu excepția cazului în care Londra oferă aceleași garanții locuitorilor europeni care locuiesc în țară.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (621)

  Tematic

  BREXIT: Cetățenii UE din UK -înregistrarea în registrul "statutului de stabilit"
  Brexit. Nou studiu: situaţia sectoarelor din UK dependente de muncitori europeni
  Brexit: măsură pentru imigranți - inspirată din fostele colonii
  Al doilea referendum pe Brexit „din ce în ce mai probabil”
  Brexit-ul - amânat pentru evitarea unui colaps economic
  Tagurile:
  viză, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei