05:36 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacul de la Barcelona (17)
  255910

  Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că, printre victimele atentatului de la Barcelona, a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română.

  BUCUREŞTI, 18 aug — Sputnik. În această dimineaţă, autoritățile spaniole au informat Consulatul General al României la Barcelona că, printre victimele atentatului terorist din Barcelona, a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română, anunţă MAE.

  Şi acest cetățean român este spitalizat, iar starea sa nu este gravă. Operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare, situația fiind una care se schimbă de la un moment la altul, mai precizează MAE.

  În contextul operațiunilor antiteroriste aflate în desfășurare, circulația în regiune și accesul în unitățile publice este momentan restricționat de către autorități.

  Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

  Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

  Тема:
  Atacul de la Barcelona (17)

  Tematic

  (VIDEO) Suspectul atacului terorist din Barcelona a fost arestat
  (FOTO)Poliţia a identificat persoana din spatele atacului terorist din Barcelona
  Victime confirmate în atacul terorist din Barcelona. Ce e cu cetăţenii români
  (VIDEO şocant) Primele imagini după atacul din Barcelona - pot afecta emoţional
  Înspăimântător: "Harta" Moldovei cu cei mai mulţi bolnavi de cancer
  Tagurile:
  Ministerul Afacerilor Externe, Terorism, Atac, Barcelona, Spania

  Știrile Zilei