16:49 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Închiriere auto

  În Marea Britanie vor fi înăsprite regulile de închiriere a automobilelor

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19610

  Presa britanică scrie că autoritățile de la Londra intenționează să introducă reguli suplimentare la închirierile de automobile, iar decizia este o urmare a atentatului terorist de la Barcelona

  BUCUREȘTI, 20 aug — Sputnik. Miniștrii britanici s-au arătat îngrijorați de faptul că la ora actuală este atât de ușor pentru un terorist să închirieze un automobil pentru a comite atacuri, scrie The Telegraph.

  Sursele publicației au menționat că datele transmise companiilor care oferă automobile în chirie, inclusiv numele, adresele, informațiile financiare, vor fi verificate în baza listelor cu infractorii aflați în căutare.

  La ora actuală demnitarii caută modalități de identificare a infractorilor înainte ca aceștia să reușească să ia în folosință un mijloc de transport.

  Anterior premierul Australiei, Malcolm Bligh Turnbull, a declarant că autoritățile țării au elaborate măsuri de apărare în locurile în care se adună mase mari de oameni.

  Pe 17 august la Barcelona un terorist a strivit mai mulți pietoni cu o furgonetă luată în chirie. Potrivit ultimelor informații, în urma atacului au murit 15 persoane și 130 au fost rănite.

  Tematic

  Noile reguli de călătorie post-BREXIT: Zona Schengen pentru UK și România
  BREXIT: Cetățenii UE din UK -înregistrarea în registrul "statutului de stabilit"
  Brexit. Nou studiu: situaţia sectoarelor din UK dependente de muncitori europeni
  Tagurile:
  surse, Miniștri, Atacuri teroriste, înăsprire, Reguli, automobile, Chirie, Marea Britanie


  Știrile Zilei