18:50 26 Mai 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Soldati filipinezi

  În Filipine militarii au primit ordin să omoare câteva mii de găini

  © AP Photo / Aaron Favila
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11920

  Autoritățile filipineze au dat ordin militarilor să meargă în provincia Nueva Ecija pentru a lichida mii de găini

  BUCUREȘTI, 20 aug — Sputnik. Decizia luată în Filipine de a fi omorâte mii de găini face parte din eforturile autorităților, care luptă cu gripa aviară ce a început să se răspândească brusc în provincia Nueva Ecija a țării.

  Potrivit locotenent-colonelului Isagani Nato, peste o sută de soldați au fost primiși în locul unde a fost depistat focarul de gripă aviară. Autoritățile încă nu au stabilit cauza apariției focarului de infecție.

  Anterior a fost depistat un alt focar la o distanță de circa 50 de kilometri de locul în care au fost fixate noile cazuri de îmbolnăvire. Atunci au fost nimicite circa 30 de mii de păsări.

  Autoritățile filipineze nu au depistat cazuri de îmbolnăvire cu acest virus la oameni. Testările ce au fost efectuate au arătat că este exclusă prezența mutației H5N1, care prezintă pericol patogen sporit, a acestui virus.

  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, gripa aviară este o maladie virotică infecțioasă, care adesea decurge fără simptome vizibile. În unele cazuri aceasta poate fi transmisă și altor specii, inclusiv poate provoca infecții fără simptome la oameni și animale.

  Tematic

  Alertă în UE: epidemie de gripă aviară în 8 țări europene
  Tagurile:
  Infecție, Focar, virus, Gripa aviară, Găini, Lichidare, Omor, Ordin, soldați, Militari, Filipine
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei