00:55 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Steagul Canadei

  Călătoria fără vize în Canada: Capcanele tentației de a emigra

  CC BY 2.0 / Victor To / Canadian Flag
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  251333

  De la 1 decembrie 2017, românii vor putea călători fără viză în Canada, tara al carei sistem de integrare este unul din cele mai performante din lume.

  BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik. Iuliana Dună este acreditată de Guvernul Canadian, membru cu puteri depline a Consiliului de reglementare în domeniul emigraţiei, are experienţă ca jurist în dreptul muncii şi în legislaţia de emigrare, scrie Adevarul.

  Ea a declarat că sistemul Canadei de selecţie şi integrare a imigranţilor este unul din cele mai performante din lume. Fiecare provincie canadiana îşi recrutează imigranţi cu competențe profesionale specifice economiei locale.

  Potrivit Iulianei Duna, durata procesului de emigrare depinde de programul prin care aplici. Dacă vorbim de durata procesului de emigrare, de exemplu, dacă soţul aplică pentru reîntregirea familiei, procesul durează cam între 6 luni şi 1 an.

  De asemenea, condiţia principală pentru obţinerea cetăţeniei canadiene este să locuieşti în Canada timp de 3 ani. Legea actuală prevede să locuieşti în Canada timp de 4 ani într-un interval de 6 ani pentru a obtine cetățenia.

  Vizitatorii trebuie sa stie că dreptul de a vizita Canada nu-ţi dă automat şi dreptul de a munci în Canada. Dacă muncești la negru şi eşti prins, interdicţia de reveni în Canada este de obicei de 5 ani. Aceleași reguli se aplică tuturor cetăţenilor.

  Salariul minim pentru un lucrător în Canada e undeva pe la 11 dolari pe oră, dar Guvernul vrea să-l mărească la 15 dolari. Un salariu mediu e de 25 dolari pe oră. Ca să trăieşti decent îţi trebuie în jur de 90.000 de dolari canadieni pe an pentru o familie cu 2-3 copii.

  Chiria pentru un apartament poate ajunge la 1.200 dolari pe lună sau chiar mai mult.

  Tematic

  Global Research, Canada - "ONU: Rebelii au utilizat arme chimice"
  Revoltător: în Canada au fost aboliţi termenii „mama” şi „tata”
  E oficial: Românii vor călători fără vize în Canada
  România nu semnează tratatul de liber schimb cu Canada
  Tagurile:
  emigrare, Canada


  Știrile Zilei