21:59 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  London, UK

  Muncitorii din UK sunt abuzaţi sub pretextul Brexit. Reţineri salariale

  © CC0 / Pixabay / Derks24
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (621)
  1019 0 0

  Un număr de companii britanice folosesc Brexitul în curs de desfășurare pentru a profita de drepturile lucrătorilor prin înghețarea plăților salariale, refuzând să plătească bonusuri sau punând sub presiune sistemul de pensii, a declarat sindicatul Unite într-o declarație.

  BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik. Un număr de companii din Regatul Unit utilizează procesul Brexit pentru a abuza de drepturile angajaților prin înghețarea plăților salariale, informează Sputnik International.

  "Reprezentanții companiei Unite, cel mai mare sindicat din Marea Britanie, precizează că angajatorii încearcă să forțeze prin înghețarea salariilor sau prin ofertele de salarii inflaționiste, invocând Brexit ca motiv pentru acțiunile lor", se arata în declarație.

  Sindicatul a adăugat că, pentru a face față acestor evoluții, organizația a colectat informații de la 22 000 de reprezentanți și a lansat un site numit BrexitCheck pentru a informa membrii despre situațiile legate de Brexit.

  Potrivit declarației, companiile care au avut mai puține șanse să abuzeze de drepturile lucrătorilor erau cele care au angajat membri ai sindicatelor. Majoritatea cetățenilor britanici au susținut decizia de a se retrage din Uniunea Europeană la referendumul din 2016.

  De la începutul negocierilor Brexit, situația a condus deja la deprecierea lirei sterline și la decizia anumitor instituții financiare de a-și muta sediul din Regatul Unit.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (621)

  Tematic

  Brexit: decizia Marii Britanii privind călătoriile fără viză în regat
  Brexit: Statutul cetățenilor UE în Regatul Unit. Tot trebuie să știe românii
  Brexit. Documente oficiale: Ce vrea Marea Britanie de la UE?
  Noile reguli de călătorie post-BREXIT: Zona Schengen pentru UK și România
  BREXIT: Cetățenii UE din UK -înregistrarea în registrul "statutului de stabilit"
  Tagurile:
  firme britanice, Brexit


  Știrile Zilei