02:16 23 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Britain

  Statistică surprinzătoare: număr record de români în Marea Britanie

  © Flickr/ Tomek Nacho
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  376 0 0

  Noile date emise de Biroul Naţional de Statistică al Marii Britanii arată că rata de ocupare a forței de muncă în Regatul Unit este determinată şi de o creştere record a imigraţiei muncitorilor proveniţi din România şi Bulgaria.

  BUCUREŞTI, 22 aug — Sputnik. Datele publicate de Biroul Naţional de Statistică al Marii Britanii arată că, în ultimele 12 luni, numărul persoanelor născute în Marea Britanie care lucrează în această ţară a crescut cu 88.000, ajungând la 21,3 milioane, iar numărul persoanelor născute în afara Regatului Unit care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 262.000, ajungând la 5,6 milioane, potrivit The Sun.

  Statisticile mai dezvăluie că nivelul record al ocupării forței de muncă în Marea Britanie este alimentat de o creștere continuă a numărului de imigranți români și bulgari.

  Un număr-record de 362.000 de imigranți din România și Bulgaria sunt angajați acum în Marea Britanie. În același timp, numărul imigranților din alte țări din Europa de Est, precum Polonia, Ungaria și Slovacia, a scăzut cu aproximativ 27.000 de persoane.

  Numărul imigranților din România şi Bulgaria a crescut cu o treime în ultimul an, în ciuda votului pentru Brexit care a avut loc anul trecut.

  „În ciuda tuturor avertizărilor cu privire la un exod al lucrătorilor proveniţi din UE, a avut loc o scădere de doar 2% [a numărului de lucrători] din 25 de țări și un aflux masiv şi continuu din România și Bulgaria", a declarat Lord Green, şeful departamentului pentru supravegherea imigraţiei.

  Acesta a adăugat că este vorba de o creștere de 87.000 de persoane din aceste două ţări, un număr „enorm", iar necesitatea controlului imigrației celor proveniţi din UE nu s-a impus niciodată mai clar, a spus acesta.

  Unul din cinci șomeri din Marea Britanie este imigrant, arată pentru prima dată statisticile oficiale din această ţără. 1,4 milioane de șomeri există în total în Marea Britanie. Dintre aceștia, 219.000 s-au născut în afara UE, 98.000 s-au născut în UE și au venit în Marea Britanie, iar 1.1 milioane s-au născut în Marea Britanie.

  În acelaşi timp, rata șomajului este la cel mai scăzut nivel din 1975 (la doar 4,4%). Dar inflația se situează la 2,6%, ceea ce înseamnă o reducere cu 0,5%, în termeni reali, a veniturilor familiilor obișnuite încadrate în muncă, care vor continua să se confrunte cu o scădere a puterii de cumpărare.

  Tematic

  Brexit: decizia Marii Britanii privind călătoriile fără viză în regat
  UK to Allow Visa-Free Travels for EU Citizens After Brexit
  Brexit: Statutul cetățenilor UE în Regatul Unit. Tot trebuie să știe românii
  Brexit. Documente oficiale: Ce vrea Marea Britanie de la UE?
  Noile reguli de călătorie post-BREXIT: Zona Schengen pentru UK și România
  BREXIT: Cetățenii UE din UK -înregistrarea în registrul "statutului de stabilit"
  Tagurile:
  statistică, Biroul Naţional de Statistică al Marii Britanii, Bulgaria, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei