09:18 16 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD16.69
 • RUB0.27
 • RON4.16
 • UAH0.64
  Diesel

  Marea Britanie: Primești bani dacă renunți la mașina ta diesel

  CC BY-SA 2.0 / Tony Webster / Gas Pump
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  136 0 0

  Ford Motor Co. a devenit ultimul constructor auto care oferă şoferilor britanici o primă dacă renunţă la cele mai poluante vehicule, o măsură care vizează aproximativ 15 milioane de mașini din Marea Britanie.

  BUCUREȘTI, 22 aug — Sputnik. De la 1 septembrie şi până la finele anului, Ford va oferi şoferilor un discount până la 4.000 de lire sterline, adică 5.200 de dolari, pentru un autoturism şi 7.000 de lire sterline pentru o camionetă dacă îşi înlocuiesc vehiculele mai vechi de 8 ani cu modele noi, scrie Bloomberg.

  Astfel, orice autoturism sau camionetă produsă de orice constructor şi înregistrată înainte de 31 decembrie 2009 este eligibilă pentru această schemă.

  Luna trecută guvernul de la Londra s-a alăturat Franţei anunţând că va interzice vânzările de autoturisme cu motoare pe benzină şi motorină din 2040. Măsura vine pentru a reduce nivelul de poluare a aerului care a depăşit limitele legale în ultimii 7 ani.

  „A venit timpul ca industria auto să răspundă. Sunt aproximativ 15 milioane de vehicule vechi pe care le vizăm şi înlocuirea acestora va avea un efect pozitiv imediat asupra calităţii aerului”, a declarat preşedintele Ford Britain, Andy Barratt.

  Ford oferă deja automobiliştilor din Germania stimulente financiare dacă îşi înlocuiesc vehiculele poluante.

  Tagurile:
  cumpără, bani, Diesel, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei