20:24 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Steagurile Cubei și SUA

  Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba

  © REUTERS / Enrique De La Osa
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18210

  Caz straniu - posibil atac cu mijloace din filme SF. Departamentul de Stat confirmă simptome de îmbolnăvire la mai mulți diplomați - au fost evacuați din Cuba

  BUCUREȘTI, 24 aug — Sputnik. Lumea diplomatică este șocată după ce un medic a constat că mai mulți diplomați americani și canadieni din Cuba, care s-au plâns de diverse simptome au suferit leziuni cerebrale minore și afecțiuni ale sistemului nervos central.

  Diplomații s-au plâns pierderea auzului, de grețuri și dureri de cap, precum și de tulburări de echilibru, toate acestea de la finalul anului trecut. "E vorba despre diferite simptome fizice" a spus Heather Nauert, purtător de cuvânt la Departamentul de Stat, care a precizat că "în ultimele șase luni, au fost evacuați de la ambasada din Havana mai mulți cetățeni americani, iar unii dintre ei au primit ulterior proteze auditive", transmite Agerpres.

  De menționat că mai mulți membri ai corpului diplomatic americani și-au întrerupt activitatea în Cuba după ce au început să fie afectați de asemenea simptome.

  O ipoteză cercetată de oficialități în prezent pare de domeniul filmelor SF: diplomații ar fi fost atacați cu unde sonore chiar în locuințelor lor. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington a confirmat că incidentele sunt investigate și că, la rândul său, "guvernul cubanez efectuează o anchetă și ia măsurile corespunzătoare".

  Pe lângă investigarea ciudatelor incidente, guvernul de la Havana a declarat că nu ar permite niciodată "folosirea teritoriului cubanez pentru acțiuni împotriva personalului diplomatic". Cu toate acestea, după ce au început straniile incidente. doi diplomați cubanezi au fost expulzați din SUA, transmite sursa citată.

  Tematic

  Raport financiar: americanii s-au umplut de bani pe seama românilor
  Americanii vor construi opt obiective în baza militară din Bulboaca
  Rușii și americanii vor începe explorarea planetei Venus în anul 2026
  Știrea zilei: americani anchetați în Vaslui - au violat... o unitate militară
  Traian Băsescu aruncă o piatră spre americani!
  Tagurile:
  misterioasă, subită, îmbolnăvire, americani, diplomați, Cuba


  Știrile Zilei