19:24 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Стенд МИА Россия сегодня на международном военно-техническом форуме Армия-2017 в Московской области

  Federația Europeană a Jurnaliștilor condamnă decizia UE contra „Rossia segodnea”

  © Sputnik / Grigoriy Sisoev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  42 0 0

  Corespondenții de la „Rossia segodnea” nu au fost admiși de autoritățile UE ca să participe la o reuniune paneuropeană.

  BUCUREȘTI, 25 aug — Sputnik. Secretarul general al Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ), Ricardo Gutierrez, a calificat drept atentat la libertatea presei gestul reprezentantului Estoniei, care deține președinția UE, pentru al acredita pe corespondentul agenției internațională de știri „Rossia segodnea" ca să participe la reuniunea informală a miniștrilor de Externe a țărilor-membri ale UE, scrie RT.

  După cum relatează RIA Novosti, agenția „Rossia segodnea" a solicitat ca să fie acreditați trei jurnaliști la această reuniune paneuropeană, dar au fost respinse fără careva explicații.

  „În mod categoric acest gest poate fi calificat drept atac la libertatea presei", a spus Gutierrez.

  El a mai adăugat că după acest incident Federația Europeană a Jurnaliștilor și Federația Internațională a Jurnaliștilor au decis să plaseze o notificare în apărarea jurnaliștilor pe platforma-online a Consiliului Europei.

  „La modul practic asta ar însemna că Secretarul General al Consiliului Europei va cere explicații guvernului estonian referitor la cele întâmplate", a mai menționat Secretarul General al FEJ.

  Reuniunea informală a miniștrilor de Externe a celor 28 de state-membre se va desfășura la Tallinn în perioada 7-8 septembrie.

  Tagurile:
  condamnă, UE, Rossia segodnea, Federația Europeană a Jurnaliștilor
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei