17:27 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Proteste ani-Brexit

  Parlamentarii pro-UE: Dezbaterea "otrăvită" despre Brexit a demonizat imigranții

  © AFP 2019 / Daniel LEAL-OLIVAS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  83 0 0

  Un grup de presiune al UE din Parlamentul Regatului Unit, care luptă pentru a menține libertatea de mișcare, declară că referendumul Brexit a condus la demonizarea imigranților.

  BUCUREȘTI, 25 aug — Sputnik. Grupul Parlamentar pentru Integrare Socială (APPG) susține că retorica anti-imigrație folosită în timpul referendumului UE din iunie 2016 este responsabilă de tratamentul din ce în ce mai slab al minorităților din Marea Britanie și de diminuarea integrării sociale, scrie RT.

  "Demonizarea imigranților, exacerbată de tonul otrăvitor al dezbaterii din timpul campaniei de referendum a UE și după aceea, ne-a înșelat pe toți și este un obstacol imens în calea creării unei națiuni integrate social", a declarat Chuka Umunna, deputat al muncii și președinte al APPG.

  Potrivit acestuia, Marea Britanie trebuie să acționeze pentru a proteja diversele comunități față de ura și diviziunea din tara, abordând în același timp preocupările valide privind impactul imigrației asupra serviciilor publice, unele dintre ele putând contribui la tensiunile locale.

  APPG propune ca migranții să fie tratați ca cetățeni britanici, iar guvernul Theresa May ar trebui să se implice în "integrarea socială semnificativă" dintre britanici și migranți.

  Grupul susține, de asemenea, o taxă pentru întreprinderile britanice care angajează un număr mare de imigranți, fondurile fiind direcționate către comunitățile minoritare din Marea Britanie.

  "Trebuie să începem prin evaluarea contribuției tuturor comunităților etnice și minoritare din Marea Britanie", semnalează APPG.

  În raportul recent intitulat "Integrare fără Demonizare", APPG a propus autorităților locale să se acorde autoritate de emitere a vizelor pentru lucrătorii regionali, care ar de facto mențin libertatea de circulație în UE, deși cu anumite limitări.

  Cu toate acestea, raportul s-a ciocnit de criticile din partea grupului pro-Brexit "Leave Means Leave", care a susținut că programele APPG privind imigrația și ingineria socială înfruntă întregul scop al referendumului UE și se opun voinței poporului britanic.

  Co-președintele grupului, Richard Tice, a criticat comentariile lui Umunna.

  Pe 23 iunie 2016, Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană. În acea perioadă, Regatul Unit a înregistrat o creștere a crimelor împotriva imigranților, care vizează în special cetățenii din estul comunității europene ce trăiesc în Marea Britanie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)

  Tematic

  BREXIT: Cetăţeni UE din Marea Britanie au primit scrisori de expulzare
  Dezvăluiri.Raport: Terorismul, crima și imigrația ilegală vor crește după Brexit
  BREXIT: Rezolvarea litigiilor transfrontaliere pentru cetăţenii europeni din UK
  Muncitorii din UK sunt abuzaţi sub pretextul Brexit. Reţineri salariale
  Brexit: decizia Marii Britanii privind călătoriile fără viză în regat
  UK to Allow Visa-Free Travels for EU Citizens After Brexit
  Brexit: Statutul cetățenilor UE în Regatul Unit. Tot trebuie să știe românii
  Brexit. Documente oficiale: Ce vrea Marea Britanie de la UE?
  Noile reguli de călătorie post-BREXIT: Zona Schengen pentru UK și România
  Tagurile:
  dezbateri, imigranți, parlamentari, Brexit


  Știrile Zilei