18:38 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Rachetă balistică nord-coreeană

  Coreea de Nord a lansat câteva rachete în Marea Japoniei

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (216)
  151 0 0

  Autoritățile militare sud-coreene și cele americane au anunțat că în această dimineață Coreea de Nord a lansata câteva rachete balistice înspre Marea Japoniei.

  BUCURȘTI, 26 aug — Sputnik. În această dimineață Coreea de Nord a lansat câteva rachete balistice cu rază medie de acțiune. Această informație a fost difuzată de agenția de știri sud-coreeană Yonhap News care a citat surse din cadrul Comitetului unit al șefilor de stat major din Coreea de Sud, scrie RIA Novosti.

  Aceste rachete au fost lansate pentru prima dată după schimbul de replici dure care a a existat între autoritățile americane și cele nord-coreene.
  Conform agenției sud-coreene cele trei rachete au fost lansate din provincia Gangwon de lângă Marea Japoniei. Militarii sud-coreeni au declarat că cele trei rachete au zburat aproximativ 250 de kilometri.

  La rândul lor militarii americani au anunțat că lansarea rachetelor nord-coreene au fost fixate și de dispozitivele lor de interceptare.

  Situația de pe Peninsula Coreea s-a încins foarte tare în urma recentelor învinuiri reciproce dintre SUA și Coreea de Nord. Coreea de Nord promitea că va lansa mai multe rachete balistice spre insula Guam unde sunt amplasate bazele militare americane: aeroportul militar Anderesen și baza navală Apra Harbor.

  La rândul său, Donald Trump a declarat că dacă Kim Jong-un va ataca „insula Guam, atunci Coreei de Nord i se vor întâmpla asemenea lucruri care nimeni niciodată nu a mai văzut".

  Săptămâna trecută liderii celor două state au început a avea declarații mai temperate. Kom Jong-un a declarat că este dispus să mai urmărească o perioada oarecare care va fi comportamentul SUA, iar Trump la rândul său a salutat această decizie a liderului nord-coreea. Totuși la începutul acestei săptămâni SUA și Coreea de Sud au demarat exerciții militare comune cu genericul „Ulchi — Freedom Guardian", care au fost catalogate de Coreea de Nord drept pregatiri pentru un apropiat conflict militar.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (216)

  Tematic

  Coreea de Nord amenință Marea Britanie cu un "sfârșit mizerabil"
  Coreea de Nord avertizează Australia: alianta cu SUA este un "act suicidar"
  Coreea de Nord își convoacă ambasadorii pentru o reuniune la Phenian
  Războiul nuclear cu Coreea de Nord nu este "iminent" - șeful CIA
  Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este ridicat
  Tagurile:
  rachetă balistică, Coreea de Nord, Marea Japoniei
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei