18:07 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Comisarul european Guenther Oettinger

  Comisar UE: Statele UE trebuie să aloce Turciei cel puțin două miliarde de euro

  © AFP 2018 / EMMANUEL DUNAND
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  51 0 0

  Comisarul european pentru buget și resurse umane a cerut statelor UE să aloce cel puțin două miliarde de euro în cadrul acordului UE-Turcia privind refugiații.

  BUCUREȘTI, 26 aug — Sputnik. Comisarul European pentru Buget și Resurse Umane, Guenther Oettinger, a cerut vineri statelor UE să aloce cel puțin două miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) în cadrul acordului UE-Turcia privind refugiații, informeaza Sputnik International.

  "Statele membre ar trebui să aloce cel puțin două miliarde", a declarat Oettinger într-un interviu acordat ziarului Spiegel.

  Comisarul UE a promis 300 de milioane de euro din fondurile UE pentru atingerea sumei de 3 miliarde de euro care urmează a fi acordata până la sfârșitul anului 2018, potrivit ziarului german.

  Prima tranșă de 3 miliarde de euro urmează să fie transferată până la sfârșitul acestui an. Acesta cuprinde 1 miliard de euro din bugetul UE și 2 miliarde din bugetele individuale ale statelor UE.

  Ankara și Bruxelles au convenit asupra unei înțelegeri în martie 2016, care stipula un ajutor financiar de 6,4 miliarde de dolari și concesii majore pentru Turcia în ceea ce privește aderarea la UE și călătoriile in spatiul UE. In schimb, Ankara s-a angajat sa isi ia înapoi migranții fără acte care sosesc în Europa.

  Tematic

  Turcia amenință UE: Vă vom invada cu refugiați
  Tagurile:
  comisar, UE, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei