18:09 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Darth Vader

  SUA se pregătește pentru un război de generația a 5-a

  CC0 / Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41811

  Orașul american Saint Louis, Missouri, a găzduit, în perioada 13-16 august, conferința anuală a Agenției de Informații a Apărarii (DIA), intitulată "Sistemul de Informații Secrete din întreaga lume".

  BUCURESTI, 26 aug — Sputnik. În cadrul programului Comunicații fără fir, videoconferințe și gestionarea dezvoltării tehnologiilor informatice, directorul DIA, Vincent Stewart, a anunțat că America se pregătește pentru un nou tip de război, un razboi de generatia a 5-a, informeaza Sputnik France.

  "Foarte des, ne aflăm implicați într-un război purtat fără folosirea directă a armei cinetice împotriva inamicului", a remarcat generalul.

  Cea de-a 5-a generație de război nu mai implica lupta prin utilizarea echipamentului militar, cum ar fi avioanele F-35, ci "o luptă pentru informare".

  În noile conflicte ale erei computerelor pe care Stewart le descrie ca fiind inamici potențiali de generația a 5-a, se vor căuta modalități de asuprire a adversarilor și de privare a capacității de rezistenta la atacurile externe prin metode care depășesc formele tradiționale de activitate militară.

  "Multe țări vizate nici măcar nu bănuiesc că se află deja intr-un război împotriva lor, iar tabăra de atac face totul pentru a crea contextul necesar activităților militare și pentru a distruge ordinea pe care inamicul încearcă să o păstreze", a spus generalul.

  În concluzie, directorul DIA, generalul Vincent Stewart a spus că astăzi "trebuie să asigurăm flexibilitatea sistemelor și rețelelor informatice din SUA, fiabilitatea acestora și abundența adecvată a sistemelor pentru siguranța acestora".

  Mai mult, aceste sisteme și rețele "trebuie să fie pregătite pentru manevrele adecvate de a reacționa la acțiunile adversarilor din SUA".

  Doar în acest caz, sectorul informatic al Americii ar funcționa ca și statul și consumatorii care au nevoie de el.

  In perioada 13 — 16 august, orașul american Saint Louis, Missouri, a găzduit conferința anuală a Agenției de Informații a Apărarii (DIA), intitulată "Sistemul de Informații Secrete din întreaga lume".

  Tematic

  Pericol de război la granița sârbă, provocarea Albaniei!
  Dmitri Medvedev: SUA au lansat război comercial total contra Rusiei
  Război geopolitic: Kaspersky, "pion de joc" în spionajul cibernetic din SUA?
  Putin: Rusia nu vrea război cu nimeni
  (FOTO) Putin a modificat legea cu privire la starea de război
  Guardian: sporește pericolul unui război dintre SUA și Rusia
  Tagurile:
  generație, război, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei